måndag 13 juli 2015

Virkad dopdräkt och träsnideri

    En väldigt vacker handvirkad dopdräkt, ja det är syster yngre som gjort den. Nu var den framtagen till hennes minsta barnbarns dop som sker på lördag.
    Fantastiskt vacker med mina ögon sett. Arvegods brukar ju dopdräkter ibland bli och vem skulle kanske inte uppskatta att få en sådan till sitt barn och ha den att sen gå videre i släkten. Såg inte ut som om mönstret var speciellt svårt men ofta är ju det enkla det vackraste.
   Eftersom det figurerat rätt lite om hantverk här på bloggen på sista tiden så vill jag åtminstone visa de fina träsniderierna som fanns till påseende och försäljning på "skrotmarknaden" i Oulainen som vi var till för ett par veckor sen.
    Jag kan beundra hans nallar, katter o fåglar hur länge som helst. Detta kan man verkligen kalla hantverk eller rent av konst eftersom det egentligen är ett skulpterande.


     I år hade han t.o.m. två älgar och jag vet faktiskt inte om han också gjort älghornen eller om de var riktiga. Då han pratar finska och jag svenska så kan jag inte ge mig in på att fråga en massa saker trots att jag gärna ville.

    Hur flyter sommaren för er då? Jag skulle kunna klaga hur länge som helst på det kalla vädret men försöker hålla käft. Ni vet, jag suktar ju efter värme hela tiden.
   Kanske p.g.a. det kalla vädret har det blivit en hel del "raittande" hit och dit så därav väldigt sporadiskt med inlägg här.
   I kväll är det loppis på måndagstorget i Jakobstad vilket jag tänker ta mig en titt på. Dessutom har trädgårdsföreningen utflykt till två trädgårdar i Jakobstad som jag är rätt nyfiken på så detta får bli kvällens program.
     Här skiner solen just nu och jag hoppas den fortsätter hela dagen.
             Allt gott till er alla, vi ses.

3 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, jag föll som en fura för den helt fantastiska dopklänningen! Så vacker! Undrar var vår familjs finns, jag minns inte ens hur den såg ut, men den här slog alla rekord i skönhet!
Agneta kram

Evas Pyssel sa...

Jättevacker dopklänning. Tänk vilket arbete. Roliga träsniderier, verklighetstrogna också. Det finns verkligen hantverk av många slag.Det gäller att hitta sin grej eller prova lite av varje.
Att titta i trädgårdar är jätteroligt. Hoppas att du får lite bättre sommarvärme där hos dig. Eller får du komma hit ner och ta dig ett dopp i Kalmarsund.
Kram Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Jo, apropå mina luktärter, det är en perenn och tyvärr doftar den inte, men den är tålig och växer upp varje år fort och mycket och mer för varje år. På latin heter den Lathyrus latifolius.
Om det blir frö på min kan jag gärna skicka till dig, men snälla påminn mig då, annars glömmer jag bort det!
Kramar