lördag 10 oktober 2015

Botanical Park & Gardens på Kreta

    Här bjuder jag på bilder från Botanical Park & Gardens. Bilderna får säga det mesta för jag vet ju faktiskt inte namnet på alla dessa växter, jag bara beundrar dom så där rätt upp och ner.
     Vanligen så blir man ju överväldigad av sådant man inte sett tidigare eller åtminstone inte är van att se, så är det nog i det här fallet att jag njuter enormt av att få se alla växterna i denna trädgård.    Denna park är ca 20 hektar stor. Bränder härjade här 2003 så det är ingen gammal park men den måste har en enorm styrka i sin jordmån efter att både stora och små växter hunnit växa till sig så enormt.

   Det finns både längre och kortare stigar att gå men även denna gång hann vi aldrig gå den längre stigen. Stigarna går upp och ner, upp och ner så den som tänker ge sig iväg dit skall inte förvänta sig några gräsmattor eller finklippta häckar.

 
                                   Här finns rester utplaserade som konstverk sedan branden.    En park helt i min smak mitt i naturen utan några enorma "finesser" gjorda med människohand. Giftfritt dessutom så vilken park kunde vara intressantare.

 Här är två "gubbar" från Norden på vandring för att beundra alla växter eller kanske följde dom bara snällt med syster yngre och mig eftersom de hör ihop med oss. Ha,ha.


                                                                      Vyer fanns också att beskåda då man befann sig högt uppe.    Lördag kväll och här händer inte mycket. Verkar som om min influensa inte skall ge med sig. Har blivit aningen värre och fortfarande med döva öron så det har mest blivit en slappardag här hemma. Hade tänkt mig att åka med mannen och städa bort vid sommarstugan men så blev nu inte fallet. Får tydligen faktiskt bjuda till lite för att slippa denna flunsa.

               En skön helg till er alla. Vi ses.
 

3 kommentarer:

Pettas sa...

Tack för fina, vackra bilder. Att gå i botaniska trädgårdar hör till ett av mina stora nöjen när vi är utomlands.
Krya på dig på bästa sätt!

Snäckskalsdalen. sa...

Där kom dom, bilderna från botaniska på Kreta! Jag förstår inte hur vi kunde missa det när vi var där, men det är bara så oss. Fastän naturen och växter är det främsta intresset. Att vi aldrig lär oss. Jättefin park med massor av växter och det verkar vara välordnat och fint också. Det var riktigt roligt att få se bilderna!
Agneta kram

Evas Pyssel sa...

Det må jag säga var fantastiska blommor. En del ser riktigt konstgjorda ut. Som av porslin. Vilket bra utflyktsmål. det är ju inte varje dag man vill inta stranden. Kul att du visade.
Kram Eva