fredag 23 oktober 2015

På gång

                Lite på gång här nu med att förbereda julen sen min flunsa bedarrat ordentligt.
    Eftersom mitt lilla lager av Tro Hopp o Kärlek inte blivit påfyllt på vem vet hur länge så var jag bara tvungen att ta tag i just detta.
      Vanligtvis håller jag bara igång mitt hantverkande när jag har lust men just de här hantverken med denna symbol vill jag bara inte ska ta helt slut. Det är ju väldigt roligt att någon gillar det man gör och att de vanligen hamnar i någons resväska och sedan stannar lite varstans ut i världen är ju ännu roligare.

    Bröddukarna med smörkniven är ju dessutom gjord och förpackad för att enkelt gå att sända som en julhälsning.

         Jag behövde också snygga strumpor som skulle passa till mina nya vinterskor så gjorde jag det enkelt för mig och beställde att syster äldre skulle sticka till mig.
    Jag gillar detta mönster men tyvärr hade jag gett henne fel mått på hur långa skaften skulle bli för att synas ovanför skorna. Nu får hon lov att sticka ännu ett par till mig och jag lär nog ha användning för två par ändå.
                            De är stickade i riktigt fint garn så de är väldigt smidiga att ha på.

        Så är denna vecka slut och i morgon måste vi bara till sommarstugan för att ställa lite inför vintern. Annars så jagar vårt råddiga hus mig en aning. Tänka sig så man kan avsky allt städande nuförtiden. Nästan så jag ryser men är ändå bara tvungen att sätta igång eftersom jag inte alls trivs i någon röra.

     Just nu skall jag ta tag i min egen stickning och söka mig till TV:n för att titta på Skavlan. Allt gott till er alla. Vi ses.
7 kommentarer:

Rantamor sa...

Va du är flitig med ditt hantverk, jag kan ju som se tv utan att handarbeta,
ja jag handarbetar ju inte när jag inte ser tv heller...hahahaha
Snygga sockar hon gör din syster, bra att ha någon som tycker om att sticka,
min mor har alltid stickat sockar till oss alla och jag har ett lager jag aldrig använt,
dom ligger i bra att ha lådan.
Ha en trevlig helg.

Tjingelingen från Rantamor.

Snäckskalsdalen. sa...

Då är vi i alla fall två som verkligen avskyr att städa. Jag gör det inte och tack och lov har jag en man som tycker det är roligt (!!!!). När jag måste göra det är jag irriterad innan, under och efter jag gjort det. Det varken hjälper eller tjänar någonting till att städa. Så, då var det sagt!

Dom symbolerna, alltså, jag har en gammal väninna vars pappa var från Jakobstad och dom hade alltid dessa tre symboler hängande som julstjärnor i matsalsfönstret till jul och dom sa att det var symboler för Jakobstad, stämmer det?! Det är så fint!

Jo, mosskransar. Som stomme är det väl alltid bra att ha en halmkrans och med kuddmossa gör jag som så att jag låter mossan torka en aning, den får inte vara för fuktig, och så limmar jag med limpistol, mycket lim!
Har jag vanlig slät mossa lindar jag bara mossan runt stommen och fäster genom att vira s.k. myrtentråd (väldigt tunn grön metalltråd) runt. Lätt som en plätt!

Agneta kram

Snäckskalsdalen. sa...

Glömde, ja, det är otroligt mycket turister häromrking på sommaren. Det blossar liksom upp till midsommar och så varar det till en vecka in i augusti och då tar det stopp på en dag! Förstår om din son m familj inte hittade någonstans att bo, det finns heller inte så förfärligt många hotell, säsongen är så kort. Vi har tur för vi bor vid en gård som varit i min pappas familj i århundraden och det mesta är naturskyddsområde så förhoppningsvis blir det inte fler hus här och det är bara väldigt få, så vi hoppas att det fortsätter så!
Kram igen

Evas Pyssel sa...

Gu´ så snygga sockor. Det blir ju snyggt att de sticker upp ovanför skorna. Jag har börjat med ett par "syltasockor" men har inte riktigt fått igång dem.
Tack för berömmet om mina kort. Jag pysslar med en hel del , men kortmakeriet är riktigt stort speciellt inför julen.
Ha en skön helg. Kram Eva

Pettas sa...

Snyggt alltihopa och välgjort. Fina presenter, verkligen.
Hur har du det med ditt knä förresten? Känns det bättre?
Ha det gott och bra!
kram

Vform sa...

JAADU ... nu rusar tiden iväg! Det är hög tid att sätta igång ;)
Dina symbolprodukter är säkert efterfrågade och det är ju trevligt!
Jo, ibland måste man ta syster till hjälp .... min syr åt mig :)
Tur man har en, eller flera t.o.m. :)
Ha de gott!

Vesna Grudnik sa...

very nice:)))