söndag 1 november 2015

Händer rätt mycket och ändå ingenting

    Ja så kan man väl också säga när det känns som att det är full fart och ändå inget som man riktigt räknar till något.

   Lite vackert ute vid trappan skall det ju allt vara när det är höst. När jag var till Vasa förra veckan fick jag syn på en så himla vacker prydnadskål så jag bara måste ha den,


    Krukan här var ju redan full med ljung och annat men det var bara att tränga dit även kålen för att få beundra även den ett tag.

   I går blev det en rätt lång tur till sommarstugan eftersom mannen skulle dit och borra i sten. Eftersom jag visste att det är kallare inomhus så här års vid där så stannade jag på fastlandet och tog en lång promenad och jag hann t.o.m. sitta ett litet tag i bilen och sticka, väldigt ok måste jag säga.

    Dessutom tog jag en och annan avstickare in i skogen och hade gott om tid att beundra olika lavar och annat.

                                           Granskägg, det hör visst till gammal skog.

     Svamparna har nog gått tillbaka i jorden vid det här laget men en fick jag i alla fall på bild och dessutom några av de långlivade tickorna.
 
     Kvällen gick i full fart då vi fick två små flickor som nattgäster. När barnbarnen ber själva om att få sova över då bara smälter man.

     I dag blev det även en skogstur med våra nattgäster eftersom vi behövde få hem en tall för vårt fågelbord. Vi brukar ta någon krokig "lite anskrämlig" tall från en mosse, passar jättebra att ha fågelbordet i och dessutom är de ju vackra med alla sina krökar.

    Känns just nu som om jag inte gör säskilt mycket men en och annan socka har jag på gång mellan tygtrycket av mina tro hopp o kärlek.
    Hoppas ni alla haft en skön helg så tar vi emot den nya veckan fulla av energi. Ha det alldeles gott, vi ses.

3 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Jättehärliga sockar och fina bilder från skogen.
Kram Eva

Frei husflidslag sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Janne i Fagerlia sa...

Så flotte høstbilder du viser. Vedr. skjerfet jeg strikket til min sønn, så er det strikket av Garnet Mellanragg fra Jarbo (svensk garn). Jeg brukte pinner nr. 5. Mønsteret ligger på Drops Design sine nettsider.