torsdag 5 november 2015

Krans på senhösten

    Tänkte tjuvstarta med att binda en krans av mossa trots att det är till advent jag brukar binda några kransar. Då blir de ju alltid av lingonris eller enris men den här är nu av en mossa som jag inte vet namnet på.
   Har googlat på den om jag skulle hitta namnet på denna mossa men det fann jag ingenstans så nu undrar jag om någon av er har namnet på denna?

    Beundrar denna mossa alltid när jag ser den i skogen, där är den brun-grön men blir alltid gråaktig när den torkat. Kransar av denna är nog bäst att binda när mossan är färsk för den blir väldigt spröd när den torkat.
    Taggtrådshjärtat behöver jag få bort från dörren ett tag för det har hängt med rätt länge. Faktiskt vet man ju aldrig hur andra avläser detta att ha ett hjärta av taggtråd. Taggarna har jag ut ibland, ni vet de där som pyr ibland för oss alla mer eller mindre så nog passar det mig alltid. Nu det ju så att jag gillar det för att det är rostigt och lite mera speciellt än andra hjärtan så därav kommer det säkert att hänga med igen efter julen.

               Ha en skön helg. Vi ses

   3 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Det är inte mossa du har det är lav om du googlar på det hittar du kanske namnet det är något jag kunnat en gång men minnet är inte vad det varit ,snygg krans i alla fall ,trevlig helg ,nette

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fina kransar. Tyvärr vet jag nog inte vad den grå mossan heter, jag kallar alltid allt sånt för det jag tycker att det liknar. Gråmossa hade jag nog kallat det, men det heter det ju så klart inte.
Hjärtat av taggtråd var läckert! Mjukt och hårt på en gång.
Agneta kram

Isa sa...

Kan det vara islandslav du plockat? cetraria islandica. Den har folk använt till en massa olika saker...