fredag 3 juni 2016

Min fina Clivia gav inte upp.

     I våras missade jag totalt att min Clivia hade en blomknopp och således fick den för lite vatten. När jag sen observerade blomknoppen var den på väg att vissna bort eftersom jag varit för slö med skötseln.  Med sorg i hjärtat fick jag bara konstatera att blomningen blev denna gång till ingenting men jag själv var nog orsaken.
            Nu plötsligt gör den ett nytt försök och nu är jag verkligen inte sen att  sköta om den.


      Härlig blomma som bjuder på en sådan skönhet. Kunde aldrig tro att den skulle göra ett nytt försök.
                                                Jag bugar och tackar för att den inte gav upp.

   Jag har njutit i fulla drag av värmen och solskenet. Tror bestämt att jag är solberoende för jag nästan ratar alla stora träd som står i vägen för solen här. Tur att jag har en med mig som tycker annorlunda.
    Examensdags i morgon så för vår del blir det ettan som går ut ettan vi firar kl 9 och sen blir det student i släkten kl 14.
   Ha en bra dag alla ni som kikar in. Min blogg har gått litet i stå men  kan nämna att det beror på att förutom min egen blogg så bubblar jag på med Hantverkarbodens blogg och sen har vi kört igång Hantverkarboden på facebook. Allt tar tid så att säga. Vi ses.

4 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Clivia är en fin vät. JAg lyckas aldrig få en blomställning i min.
Kram!

Snäckskalsdalen. sa...

Ahhhh, jag har också en clivia som blommar nu! Den missköter jag avsiktligt som med alla krukväxter här hemma och den blommar så snällt då! Den är så fin! Kul att din överlevt så bra!
Kram Agneta

Pettas sa...

Jag räddade en clivia från undergång från dödsboet efter svärmor.
Hon hade den alltid nära öppna spisen, i en rätt mörk knut och ofattbart nog
så mådde den rätt bra där. Alla blommor kastades ut vid städningen efter dödsfallet, ingen hade haft möjlighet att sköta om dem, så de dog. Men inte clivian, så nu är den här. Inte helt återställd efter mödorna den har varit med om, men men...förhoppningsvis så ska den blomma igen någon gång.
Så vackra bilder av din clivia!
Karin

Evas Pyssel sa...

Så vacker clivia du har. Tur att den visade hur fin den är. Jag har aldrig haft en clivia tyvärr.
Kram Eva