söndag 17 september 2017

Hemavan


    En hel vecka i Hemavan känns rätt fantastiskt för oss från plattlandet. Alla kalfjäll med sina häftiga färger så här års och dessutom kantareller lite överallt i skogen, det är bara så man blir lycklig att få avnjuta detta.
 
    Det sjuder av färgnyanser och den som gärna kopplar på betraktarens ögon får nog en regel dos så här års. Både syster yngre och jag kunde gärna ha letat svamp hela dagarna och jag tror våra män nog förlängt sitt tålamod med det dubbla för att få svampbegäret stillat hos oss.
     Vandringar blev det visst också. Tyvärr var inte skidliften igång denna höst eftersom den skall förnyas så vi traplade upp en bit åt gången och visst kom vi till kalfjället flera gånger och där är det ju vanligen lättare att vandra.

      Ljuvliga ljuvliga färger som ett vanligt foto inte ger rättvisa. För att få det röda till den riktigt verkliga färgen var jag tvungen att fixa till starkare färg men då blev det gröna för ljust. I alla fall är meningen att ni här skall se det häftigt röda som verkligen är så rött att det syns på långt håll.
                                                        Beundrar detta varje gång jag är dit.


                                             En ren lyckades jag få fångat i kameran.


      En dag blev det utfärd över till Norge. Bra att tänka efter på förhand vilka vägar man vill ta. Jag saknar den gamla vägen till Mo i Rana  där den gick över kalfjäll. För rätt många år sen gjordes den om via tunnel. Vi tog vägen från Hemavan mot Hattefjäll men bestämde oss sen att vika av på en mindre väg och där var enormt vackert om än smal o krokig väg. Sedan var det ju förstås att ta stora vägen via Mo i Rana som vi så många gånger redan åkt.

       På väg hem träffade vi på så många "hattifnattar" att vi bara måste få ta foto även på dem.

    En mycket trevlig vecka med bättre väder än vad som utlovats men visst kom våra regnrockar även till användning. Vädermakterna hade inte alls lovat någon sol denna vecka och vi hade ändå en del också av den sorten så vi var verkligen nöjda.
 
    Ha det alldeles gott alla som kikar in, vi ses.
3 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Vilken härlig vecka. Fantastiska foton.
Kram!

Lappeklipp sa...

Härliga foton du bjuder på, ni ser verkligen ut att ha haft en fin vecka ♥ ♥ ♥

Mina fotostunder sa...

Så vackert det är denna årstid i fjällen!
Underbara bilder!