söndag 3 september 2017

En salig röra.

    Hemma hos oss är det en salig röra nu. Att plocka och lagra bär o grönsaker är vad som gäller den här årstiden så på insidan haltar det rätt mycket. Skulle gärna vinna en storstädning just nu men tycker ändå att var och en skall ta hand om sitt eget skräp, så också vi.
    Syrummet är det rum där allt bara blir inslängt såna tider när vi har en massa annat på gång och då krävs ju alltid att det blir ordnat där i efterhand.

    Strykning är något som jag avskyr så här väntar en hel hög. Onödigt att låtsas att allt är perfekt hos oss för det är det inte trots att jag nu inte alls trivs om det råkar bli för rörigt.
    Tror på att det är bra mycket klokare som vi gjorde i går, tog en promenad med piknik till bockabron istället för att städa när vädret var så vackert.

      Tre barnbarn som var hos oss på kvällen önskade att vi skulle ha smakprov. Det har vi haft ett par gånger tidigare. Jag har köpt lite ovanliga frukter, någon torkad frukt och nån liten bit godis. De har bindlar för ögonen och måste lova att inte spotta ut nånting. I slutändan kommer godisbiten.

      Denna gång lev det bär, krusbär, saskaton, körsbär, gröna vinbär, vindruvor o godis. De fick gissa vilka bär de smakade och sen visade jag vilka de var. Alla bären gillades inte men åt lilleman passade allt.
     Hantverkandet står nästan stilla, det gör det periodvis men lite är på gång i alla fall. Lilla lagret på THK grejer skall påfyllas eftersom det går mot julen och det är bäst att satsa på detta lite nu och då när annan inspiration kapseisat för ett tag.
   
     I kväll var syster yngre och bror med hälfter o plocka bort de sista röda o vita vinbären, skönt så eftersom vi nu har plockat allt vi behövde och har svårt för att låta några bär hänga kvar o ruttna. Deras bärpockning blev en riktigt trevlig dag.
     Hoppas ni alla har det bra och njuter av solen som nu är med oss några dagar. Om ni vill så ses vi här om några dagar. Ha det så gott.


5 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Kaos i mitt hus också, just nu finns ingen ork till någonting, det blir så när oväntade saker händer. Hela min kropp skriker av trötthet. Och ingen lust till något.
Att ta en picknick är härligt det gjorde ni rätt i . Och vilken bra "lek" med barnbarnen, smaklek. Toppen!
Kram!

Pettas sa...

Här är det också kaos men som norrmannen säger:
Kom in och sitt, det ser inte alltid slik ut, noen gang er det värre.
Skönt att veta att man inte är ensam och sen när vi städar så syns det ju.
Ha en fin vecka!

Evas Pyssel sa...

Vilken rolig lek med barnbarnen. Ska komma ihåg den. Du är inte ensam om att ha "förråd" i något rum. Så blir det ofta här på sommaren när man är mest utomhus. Då hivar man in saker i ett rum och stänger dörren. Det får bli höströjning framöver. Och helt rätt gjorde ni som tog en picknick när solen strålade. Här har regnat oavbrutet hela veckan och jag är så trött på allt det blöta. Och alla blöta löv som följer med vovven och mig in efter promenaden. Hoppas hoppas det vänder. man ska dock inte klaga när man ser på teve hur det är i andra delar av världen. Stackars människor.
Ha det fint. Kram Eva

Fingerbølla sa...

Stå på....høsten er ei fantastisk tid!
Kram

Fingerbølla sa...

Stå på....høsten er ei fantastisk tid!
Kram