fredag 8 februari 2019

Kort utsmyckat med skräp

     Jag skall idag visa några kort som jag utsmyckat med endast "skräp" som jag samlat. Kunde således kalla mig en skräpsamlare men nej, jag blir alldeles för stressad om det blir fullt upp över öronen. Lite bra att ha brukar ju alla pysslare samla på sig.

      Alla kort här är botten och kuvert inköpt från hantverksmässan. Alla små detaljer liksom det det gråa pappret kommer från olika kataloger, gamla kuvert och dyligt.  En stans för att få till blommor har jag i min ego samt förstås tuchpennan som behövdes här.

   Ett gammalt studentkort med mössa som aldrig blivit använt fick bli mall till denna mössa.

    Hjärtat kom till från en gammal notbok och både blommor och spetskanten blev tillklippt från en inredningskatalog. Texten har jag själv skrivit ut själv på datorn på vanligt copieringspapper.
      Tips till de som gör kort och stansar grejer själv är att kataloger med olika färger är mycket bra att stansa från eftersom sådant papper ofta är lagom tjockt. Nya inköpta kartonger är onödigt tjockt att stansa från tycker åtminstone jag.
      Ibland brukar jag måla lite i en gammal bok och sen om jag gillar det så klipper jag ut och klistar fast på kort. Här har jag dessutom stämplat till en stjärna för att fylla ut det tråkiga tomrummet.

      Storkar, ja de kunde jag hitta i gamla bra böckers lexikon som jag slängde för ett tag sen.

     Att leka fram kort så här tar sin tid men väldigt roligt för den som gärna återanvänder en del.

 Här blev det en lektion i lite korttillverkning som jag själv är amatör på ha,ha men det var just det här att återanvända som jag ville få fram denna gång.

     Inget mer här för i dag, nu blir det kaffepaus för gubben och mig.
          Ha det alldeles gott, vi ses.


2 kommentarer:

Vform sa...

Riktigt snygga kort!
Åjo, man samlar nog på sig ... :)
Ha de bra du med!

Bibbis blandning sa...

Men det här är väl återbruk när det är som bäst.
Jättefint!
Heja dig!