lördag 14 september 2019

Havets vågor vid Fäboda


       I går längtade jag intensivt efter en "riktig" skogspromenad. De vardagliga vandringarna (som blir bara glesare o glesare) i närområdet kan bli riktigt tjatiga ibland. Man  går o går och har tankarna långt därifrån. Tar man promenad i annan miljö så ser man igen allt det fina i naturen.
     Som pensionär får man ju göra allt nästan precis när man vill så fredagen blev en helt bra dag att vandra vid Fäboda.
Med rejäl blåst gick vitvågorna rätt tätt på havet.

                                                     Lika vackert på klipporna i alla fall.

          Trots att vi vandrat i Fäboda många gånger så har jag inte tidigare upptäckt denna stig som vid havsstranden leder mellan sandstranden o de sydligare klipporna.

                                           Hösten har börjat ge sig till känna i vackra färger.

                                                 Fackelblomster i stark vinröd höstfärg.

        Svampar kunde man se här o var. Här ståtar den vackraste av dem alla, den röda flugsvampen.

                 Vindpinade träd har alltid fascinerat mig, många sådana finns ju vid havet.

      Trots det stormiga havet och vitvågor så skymtade vi ett par segelbåtar långt borta. Kanske bra för dem att ha ordentlig med vind men svårt att förstå för mig som mest gillar båtfärder på lugna hav.
      Det medhavda kaffet smakade innan vi vände hemåt. Efter att ha vandrat längs stranden och även hoppat på klipporna så vandrade vi tillbaka längs den breda uppgjorda vandringsleden. För den som aldrig vandrat vid Fäboda kan jag nämna att den breda jämna stigen som börjar vid husvagnarna kan t.o.m. användas med barnvagnar eller dyligt.
      Vid kaffestugan har byggts en ramp där rörelsehindrade kan ta sig fram så även med rullstol ute på klipporna. Man blir ju bara så glad att även rörelsehindrade kan få njuta av denna underbara natur.
 
 På hemvägen kikade vi efter lite lingon och vi hade turen att få ihop två ämbar, då ihopskrapat efter andra eller så var det väldigt lite lingon.
       Solsken även i dag så det blir någon form av utevistelse för i morgon lovas regn. Ha det så gott ni kan. Vi ses igen en annan dag.
 





Inga kommentarer: