måndag 16 mars 2020

Resan inte lik något annat

     Puh, tack o lov att vi är hemma igen. Som jag skrev i förra inlägget så försökte vi få avbokat denna resa men då ännu gick inte detta. Nu vet vi hur svårt det kan vara att så snabbt ta beslutet om att avstå från den redan betalda resan.
   När vi kom dit den 1/3 var allt frid o fröjd. Hördes inte om några fler corona fall på Teneriffa och några munskydd såg vi inte. Borde ha varit gott så men när man följde nyheterna hemifrån blev det rätt jobbigt så ingen skön semester precis.

                              Allt flammade runt coronviruset likt denna eldflammande krypväxt.

   Från dag ett gick det inte att njuta av sol o värme på samma sätt som vanligt, konstig oro infann sig. Med all coronainfo gick ofta mina tankar till alla människor som jobbar inom turism hur skall det gå med deras jobb. Att vi befann oss på ön dit vi varit så många gånger och känna oro över att slipper vi ut, det var verkligen något nytt. Mina tankar gick även till alla flyktingar som inte slipper över gränser och ingen vill ha, måste vara fruktansvärt.

     Undan för undan började vi märka att det minskade med turister för varje dag. När vi varit där lite över en vecka bestämde vi att försöka få biljetter hem en vecka tidigare, vi skulle annars stannat i tre veckor. Det lyckades så vi hade då fyra nervösa dagar att inget drastiskt skulle hända.

               Obehagligt med nästan tomma stränder när där skall egentligen finnas massor med folk.

  Mina tankar flög hit och dit att bara inte flygbolaget går i konkurs eller att gränserna stängs. Tänkte mig att jag blir tokig om jag blir instängd på hotellet och inte har något att göra. Vi reste därifrån natten till söndag och på söndag fick ingen mera befinna sig på stranden, kan ni tänka vilken tur vi ändå hade. Nu har vi ju inga virussymtptom alls så vi betraktar oss friska men man vet aldrig vad som kommer. Kändes nästan farligare sist o slutligen att resa hem eftersom det bekräftats fler fall här. Vi följer nu helt rekommendationerna och håller oss hemma från alla människor i två veckor.  Det jag saknar mest är förstås att träffa barnbarnen men vi skypar med dem så det lär få gå.
      Hoppas ni alla mår bra. Vi ses igen en annan dag.
     
   



3 kommentarer:

Mina fotostunder sa...

Ja vilken tur ni hade som kom er hem i tid, de ändrar snabbt dessa begränsningar.
Här var en USA resa bokad och betald men det satte presidenten där stopp för.
Så nu får vi bara ta en dag i taget och se vart denna världen är på väg.
Va rädda om varandra!

Karin Eklund sa...

Vi sitter på Madeira och har uppmanats av regeringen hemma i Finland men också här att snabbt ta oss hem. Det är lättare sagt än gjort när gränser stängs och flygbolaget inte har kapacitet att få till ombokningar o platser. Panik o kaos är vad som återstår. Nå, förhoppningsvis slipper vi hem endera dagen Annars får vi snällt vänta på bättre tider där vi är.
Vackra bilder!
Ha det gott!

Hantverkarglädje sa...

Du Karin, får ni gå ut eller sitter ni fast på hotellet? Inte trevligt alls vet jag. Vi bokade själva om från Teneriffa vilket betydde vi fick betala 330e till Tjäreborg. När vi varit hemma två dagar ringde de en natt från Tjäreborg och undrade om vi fortfarande var på Teneriffa eller så skulle de ordna hemresan. Man har ju bara tur om man så snabbt lyckas få ombokat. Lycka till.