onsdag 3 juni 2020

Utflykt

      Vår första tripp med husbilen som egentligen var tänkt till nationalparken Helvetinjärvi blev istället fyra härliga dagar ute på Replot. Konstigt så kan man tycka men  vi ändrade våra planer och tänkte åka ett tag längs den österbottniska kusten.

    Vi åkte först ut till Sommarösund på Replot där vi tänkte vandra naturstigen. Vi trodde att den var 3,5 km lång efter vad vi sett på infon så vi vandrade iväg.
                                                 
                           Tyckte sen att det verkade bli längre än så men vi vandrade videre.

    När vi kom till havet var där så vackert så vi stannade en bra stund efter att den medhavda pikniken var slut. Nu var det ju så att det var 3,5 km att gå för att komma till naturstigen som var 2,5 km.
Resultatet blev att vi missade den riktiga naturstigen men vandrade istället sammanlagt 7km för att också komma tillbaka. Bra så, det gick ju ingen nöd på oss.
    Nästa dag tog vi en titt vid Panike och senare till Björköby där saltkaret finns.  Där hade vi även tänkt vandra den leden men eftersom det blåste rätt hårt så blåste lusten för mer vandring bort och vi satte oss i bilen och åkte tillbaka till lugnet i Sommarö.

   På vägen dit inhandlade syster yngre och jag metrevar och så grävde vi upp lite mask med händerna. Nöden har ingen lag och eftersom vi inte hade någon spade och var verkligt sugen på att meta, ja då använder man det man har. Vi hade ju i ett par dar tittat lite avundsjukt på alla som metade här och var.Vi lyckades få testa och napp hade vi men bara ett par mini firrar blev vår fångst.
    Riktig Saltkråke känsla här så innan vi åkte hem idag tog vi ut det allra sista av denna tripp med en lång piknik paus ute på en liten udde i Replot hamn. Helt underbart.
   Några härliga dagar blev det och jag njöt i fulla drag trots att vi inte alls kom oss längre än så här men vi valde ju själva. Med detta vill jag säga att det går helt bra att "semestra" och njuta fullt ut i hemknutarna. Ni vet, vi har ju alla covid-19 i hälarna att tänka på.
   Väntar redan på nästa tripp.

   Lovas vackert väder här i morgon och för min del blir det lite ogräsrensning varje dag nu till dess att det mesta är i ordning. Ha det så gott, vi ses.

3 kommentarer:

Pettas sa...

En fin hemestertripp!
Det känns nästan som att vara med på riktigt när jag följer dina ord tillika som jag ser på bilderna.
Lycka till med nästa tripp också!

Vform sa...

Jo där är så fint! Vackra bilder du bjuder på :)
Nästa "tripp" får ni ta lite längre söderöver ... då ses vi!
Ha de gott!

Bibbis blandning sa...

Åh så vackert. Dina bilder är terapi för själen.
Tack för att du delar med dig till oss alla.
Må gott.