fredag 4 september 2020

Så njutbart på Bergö

   Vädret lovades ju vara fint denna vecka så vi beslöt att göra en tripp till Bergö som vi haft i tankarna ett tag. Vi har visst besökt Bergö tidigare ett par gånger men det är väldigt länge sen.
       Så vackert redan då man sitter på färjan för att komma dit. Vi körde runt lite och fick visst se den fina ställplatsen de gjort i ordning med både lekplats, bord o simstrand. Alldeles bra men vi drogs ändå ut till havet. Vi åkte runt lite och kom till Perusgrundet, en liten båthamn där vi parkerade vår bil.
     Hade tänkt stanna en natt men nej jag kunde bara inte slita mig därifrån. Ni ser själv, vi hade vatten från tre håll. Det var dessutom varmt, lugnt o soligt. Jag var så glad att mannen hade tålamodet trots att han inte har någon sticksöm att lägga händerna på men dock lite mete.

     Lite motion blir det var man än är, så trevligt att vandra efter olika småvägar då man ser stället på ett annat sett än när man kör bil. Gillar också att gå vandringsleder men inte just nu när älgflugor finns överallt. Helt klarade vi oss ändå inte ifrån de otäckingarna.

                  Många små båthus längs vår promenad här och även en och annan att prata med.

    När det blev kväll satsade vi på att meta och det var ju så roligt då de nappade och då inte bara de små abborrarna som hör till vanligheten. Lyckades få några större som räckte för oss till en måltid.

                  Att sitta på så lugn och vacker plats och vänta på napp, ja det är rogivande det.

    Varje kväll gick vi till sängs med denna vackra måne som var så vacker att jag kunnat sitta uppe hela natten om inte tröttheten tagit över.
     Och varje morgon vaknade vi till denna vy. Helt underbart. Dock skall man ju också komma ihåg att just vädret var ju det allra bästa. Kanske inte lika trevligt när det stormar.

       När molnen började visa sig packade vi ihop och drog hemåt men innan dess tog vi också en avstickare till den stora fiskehamnen som låg ännu längre ut vid havet.  Längs vägen fanns en hel del får i sina hagar. Rätt nostalgiskt få se hagarna där fåren knaprade i sig gräset som också var så vanligt i min barndom.

     Riktigt skärgårdsliv när vi dessutom träffade på en fiskare som kom iland med sin fångst och vi fick köpa några sikar. Riktigt härligt att åka hem med dem i bagaget. Just nu står min man vid rökugnen så om en stund frossar vi i nyrökta sikar som vi minsann inte är bortskämda med.

    Lite regn då och då här hemma i dag men ändå allt är gott så ha det gott även ni alla mina besökare här. Vi ses.

1 kommentar:

Bibbis blandning sa...

Tack för att vi får följa med på era utflykter och ta del av allt det vackra.
Tänk så vacker världen ändå kan vara.
Bilden med den röda månen är sagolik.