söndag 25 augusti 2024

Juthbackamarknaden

      Så är den trevliga Juthbackamarknaden över för denna gång. Som jag trivs att få vara mitt i röran nån dag om än inte alltför länge. Denna gång gick jag mest runt och tittade lite här och var men hade inget särskilt jag spanade efter. Visst fann jag något, två muggar och två assietter som jag gillade , de blev mina fynd. Glas, porslin och olika antika grejer fanns det mest av tyckte jag men även möbler och allt möjligt annat.

           Passade på att ta denna bild invid älven innan alla försäljare hann inta sina platser.

     Denna gång var jag inte nämnvärt med som försäljare. Jag åkte lite snålskjuts på "mina" karlar så jag hade där mitt lilla bord med lovikkavantar, torgvantar och babyleksaker och det fungerade bra med att jag bara avlöste någon stund. Träffade så många gamla o nya bekanta så för mig är det det allra bästa med marknader men visst, även försäljningen. Nu får jag då sticka en del nytt och det känns bra. 

     Förra veckan var ju några dagar helt lugnt och vackert väder så vi var en dag ut på sjön med lilla pärlan. Så vackert ute på havet men som nästan alltid så strandar vi en stund vid bryggan på Botsören för att avnjuta kaffet.

      På väg hem och hela havet glittrade. Tyvärr blir bilderna mörka när man tar mot solen.


     Blåser hårt i dag och jag gör inte mycket varken inomhus eller ute. Rätt trött efter dessa dagar men svårt att erkänna att det kan vara åldern som spökar.  Annars så pockar målandet, tygtryck och stickandet på min uppmärksamhet. Inte nämnvärt hantverkande blir ju gjort under sommaren. Skönt i alla fall att värmen håller i sig, 23+ just nu. Må så gott alla så länge sommaren håller sig kvar. Vi ses.

måndag 19 augusti 2024

Frossa i naturens godsaker

        Ja så kan man säga denna sommar  då det finns så det räcker o blir över av både kantareller, hallon,blåbär och mer därtill. En kantarellsmörgås, det är smaskens det enligt mig.


Jag som inte brukade hitta nämnvärt med kantareller har hittat väldigt många i år. Känns som att gräva efter guld tror jag, vilken lycka att äntligen hitta dem. Riktigt guld bryr jag mig inte särskilt mycket om men ååå dessa goa guldklimpar.

          Att hitta de ibland så välgömda kantarellerna ger nog en tillfredställande känsla.

     Blåbären likaså men de hittas ju nästan varje år. Numera är det ju mannen som plockar så själv står jag för pytteliten del av det plockandet men de ska ju även omhändertas sen och den delen står jag för. 

     Blev inte mycket vinbär här i år trots att vi har vita, röda, gröna o svarta, varför vet jag inte. Allt är tillvarataget och tur att nära och kära vet vilka bärfantaster vi är så det blev bara att hämta ett ämbar röda vinbär hos ena sonhustrun och ett med svarta vinbär från syster yngre. Detta tillsammans med hallon o blåbär räcker sen till många saftglas.


      Här ser ni, det finns fler som älskar våra bär. Plättkalas med de tre yngsta barnbarnen blir det nu och då till deras glädje.

     Brukar säga att den här tiden på året vill inte tiden riktigt räcka till och så känns det nog just nu. Som pensionär kan man ju ta det lungt men när ens natur är något annat. 
     Den här veckan är Juthbackamarknaden i antågande och där skall jag själv vandra runt och titta på allt möjligt och träffa folk. Mannen säljer sina cyklar där så jag får åka snålskjuts och ha ett litet bord med mina hantverk på samma plats. Kanske ses vi där?
      Hörs igen en annan dag, ha det gott.


lördag 10 augusti 2024

Åter en tripp

       

    Ja åter igen en några dagars tripp. Efter att ha fått vara med på en inflyttningsfest i Kvevlax fortsatte vi söderut. Bland alla regnskurar strandade vi i Fagerö. Där fri campade vi på strandkanten, underbart.

     Såg att där skulle vara storloppis även följande dag och sådant är ju även intressant. Vi väntade till dess den öppnades så jag även fick ta en omgång där. Var inte särskilt mycket ut på att fynda men två muggar blev det i alla fall.


       Fortsatte sedan till Raumo där vi campade på riktigt. Sååå vacker strand och trevligt ställe

     och ja så vackra och många fåglar men... Ville faktiskt inte gå i vattnet för att där var väldigt många fåglar både i vattnet och på land. Även deras bajs, så synd.


      Fortsatte till Nystad och då blev vädret plötsligt soligt o varmt vilket gjorde att vi stannade två nätter. Ja syster yngre med man hade vägarna ditåt denna gång  så det blev även trevligt sällskap med dem.

      Vattnet var underbart varmt så tro det eller ej, jag badkrukan var i vattnet tre gånger per dag. Är väldigt stolt över det.

     Innan hemfärdan måste bilmuséet även besökas. Vi har ju olika intressen och alla behöver få sitt. Blev en mycket lyckad utflykt på några dagar. Inget särskilt som måste ses eller upplevas, bara vara och njuta av livet. Önskar att våra utflykter även kunde lagras på annat sätt än via foton så man kunde dra nytta av dem mentalt när mörker och och vinter infinner sig.  Ha det gott, vi ses.

torsdag 1 augusti 2024

Virkning just nu

     En rätt tråkig dag med regn hela dagen. Det finns så mycket att göra att man borde kunna svänga med rätt hastighet att göra något annat men det vill sig inte. Så i dag blev det en del virkning som även det känns lite tråkigt.

           Har just fått klart ett par barnvagnsmobiler och tänkte fortsätta med någon skallra.

    Visst, rosa är vackert men med bara denna starka rosa färg känns det inte sååå intressant. Roligare med variation och det kommer men jag är ju bara halvvägs. För att få stylat denna bild knep jag ett blom från en av mina orkidéer. Bilder skall ju gärna vara vackra och ämnet stylat vilket jag inte är någon hejare på. Kanske någon undrar hur jag "jöutas" ta blom från en orkidé? Jo jag har fyra st i full blom nu för andra gången så jag "jöutas" nog.

     Längtar till skogen igen för att om möjligt samla hem fler godsaker från naturens skafferi men så lär knappast bli i dag. Skall tillägga hur lycklig jag är att kunna gå i skog o mark denna sommar om än jag måste se mig för på riktigt. Förra sommarens lårbensbrott höll mig stilla så jag blir nästan euforisk när jag tänker just detta att kunna vandra i skogen. Tacka vet jag Finlands sjukvård just i detta fall.
          Ha det gott, vi ses.