fredag 27 april 2012

Tavlor av gammalt trä.

    Dessa fina tavlor fanns att beundra och eventuellt köpa på mässan i Vasa senaste veckoslut. Sixten Ahlsved är den  som använder sina konstnärstalanger till dessa fantastiska tavlor.  Han har verkligen öga för att få skrapat fram ljuset och alla olika skiftningar som förekommer i naturen.

     Jag för min del kan inte begripa att han lyckas få gammalt trä att se så levande ut i alla sina motiv.
     Han har även många olika skogsmotiv också  som ser helt levande  ut men här bad jag bara att få ta ett par foton. Således ett litet smakprov.

Och nu till mitt skräpjobb. Jo visst är det skräpjobb när jag försöker få städat ordentligt, tvättat fönster och bytt gardiner. Annars så är min tanke att inte skriva om disk, tvätt eller städning för det har vi alla att dras med och ingen vill gärna läsa om sådant men just nu måste jag bara få avreagera mig lite.

Under min tid som butiksanställd så lärde jag mig att städa noggrannare på hösten och ta det enkelt till julen för det går inte att stressa både i jobb och hemma. På våren tar jag lite noggrannare före maj så då får jag göra det roligare att ansa lite där ute och vid sommarstugan när vädret blir ok. Jag hade en tid när jag hade hemmet snyggt och städat men numera avskyr jag städning men det är ju något nödvändigt ont ibland om man nu inte lyckas börja trivas i röran.  Annars mycket passande städväder med mulet och duggregn.

Åter en helg i antågande, hoppas ni alla trivs med vad ni än kommer att syssla med. Vi ses, ha det så gott.  

6 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Disse maleriene var imponerende. Herlig med det rustikke utseendet.

Riktig god helg til deg også!

Vform sa...

Åååå ... jag älskar Sixtens trätavlor!!!
Hur fantastiskt vackert han får till det, 'bara' av olika träslag!
För mig blev det ingen mässa i år ...

Ha en fin helg och valborg!
Hoppas värmen kommer snart!

Nette Cecilia sa...

En till som älskar hans tavlor här.första gången jag såg dom stod jag bara o gapade ,jättefin konst .Trevlig helg ,Nette

Käranån sa...

Vackra tavlor som S.A. gör!!
Städa är ett nödvändigt ont och att slösa med bra kvinnokraft tycker jag, men det är bara att bita i det sura äpplet och göra det iallafall!
Ha en skön helg och hoppas vi får varmt väder!

Stubbetufsa sa...

Flotte malerier!
Å rydde og vaske er det verste jeg gjør, så derfor blir det skippertak og ikke jevnt hver fredag for eksempel...
Ha ei god helg!

Catarina sa...

Svårt att förstå hur han bär sig åt när han får till sina tavlor. Men de är verkligen fina. Har sett någon utställning med hans tavlor, om det ev. kunde vara på Norrvalla.
Ja, och städningen. Fy för den! Det är knepigt det där. Tycker absolut inte om att städa, men trivs heller inte i allt för mycket röra. Det är den där medelvägen då igen, som med så mycket annat.

En riktigt skön helg åt er!
Catarina