måndag 31 december 2012

Gott Nytt År

     Julfirandet brukar ju övergå till nyårsfirandet och så är ju fallet även i  år så denna stjärna får symbolisera både den gågna julen och det kommande nya året.
      Eftersom vi var bortbjudna men värdinnan,hm,hm (syster yngre) insjuknade i feber och flunsa så firar vi nu nyår på tvåman hand och det skall gå så bra det också.
 
    Jag tänker nu inte visa er några bilder egentligen från det gånga året. Jag kör på i gammal stil med hantverk av något slag i de flesta inlägg. således tänker jag visa er mina några hantverks smycken som egentligen är inköpta på någon resa.
        Dessa två första är inköpta i Thailand för några euro och jag såg själv när de blev gjorda. Dessutom när de var för korta så klippte damen som gjorde det turkosa av och sen började hon på nytt och hörde sig för hur långt jag ville ha det. Det var service det kan man säga.

     Detta är från Samos i Grekland. Även det såg jag när det blev tillverkat. Det är såna smycken jag är faschinerad av  så de är lika mycket värda för mig som äkta guldsmycken är. Visst, dessa smycken är billiga men passar mig perfekt och dessutom de som gjort dem förtjänar en slant.
     Detta  näver halsband är inhandlat vid Hantverkarboden i Jakobstad och är gjort av en lokal hantverkare. Skall erkänna att detta blev inköpt speciellt för att ha på Gammaldags torg. Kunde gärna använda det lite nu och då men tänker mig att jag blir betraktad som en antikvitet själv så det får bara hänga med på någon marknad och när jag är vid hantverkarboden .
     Sen har jag ju detta silversmycke som är gjort av vårt gudbarn. Jag gillar detta smycke mycket och dessutom passar mig silver bättre än guld.

    Nu mina vänner tänker jag fira nyår  och visst skall vi skåla när det nya året infinner sig.
    Önskar er ett riktigt gott nytt år 2013. Sen blir det mera hantverk och annat smått och gott här på bloggen framöver. Vi ses i nästa år. Ha det gott, ni är guld värda.
 
 

7 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Ett gott kreativt år till dig ,Nette

Catarina sa...

Ett riktigt, riktigt GOTT NYTT ÅR 2013 till dig!!
Catarina

Mona sa...

Fina smycken! Och ett riktigt Gott Nytt År till dig också! Kramar, Mona

Vform sa...

Gott Nytt År ....
KRAM ♥

Black Iris sa...

Förstår mycket väl att de handgjorda smyckena betyder mycket för dig..

Kram Maidi

Janne i Fagerlia sa...

Skjønner at det ikke er bare her i Norge influensaen har herjet i julen. Men vinter er typisk influensatid og dessverre dukker den ofte opp i julen.......


Riktig godt nytt år til deg!

Fjällripan sa...

Jättefina smycken! Önskar dej ett gott nytt år med :))