onsdag 5 december 2012

Hemma igen

     Jo nu är Stundars julmarknad förbi för detta år. Jag hade nämligen varit dit endast som kund en gång för si så där 15 år sen och nu var jag där som hantverkare. Kan säga att jag blev glatt överraskad för där är nog chansen stor att den rätta julkänslan lyckas infinna sig.
    Röda hus, gamla lider, enrisbuskar och snö på marken, därtill kommer allt hantverk, facklor, flickor som sjunger julsånger m.m.
    I fjol hade 6000 besökt den julmarknaden och i år menade arrangörerna att det var lika många. Synd bara att det var så förskräckligt kallt att det var just och just att vi försäljare klarade att stå där och besökarna, ja de såg frusna ut men köpte en del till vår belåtenhet.
     Här är mitt och äldre systerns bord. Jag bad henne att vända ryggen till för hon gilllade inte att jag tog foto på henne. Alla försäljare var gammaldagsklädda så det var inte lätt att finna de rätta kläderna som även gav värme.     Sen stannade jag över natten och våldgästade syrran. Vi brukade handarbeta och prata hela natten men den här gången blev det andra bullar av, vi somnade båda två i soffan ett tag så utevistelsen hade tydligen gjort sitt.
     Efterosm de bor i ett stort gammalt hus så bildas vacker is på fönstren när kölden sätter till så här ser ni lite av det vackra.
      Syrran som är en  flitig stickerska  och en hejare på att sticka i tunt, tunt garn  och mönsterstickning har gjort dessa strumpor. Jag är helförtjust i hennes stickade alster för själv skulle jag alldrig ha tålamod att sticka i så tunt garn.
    Här har hon utgått från mittmönstret i spetsstickning men resten på strumpan har hon "designat" tänkt ut själv. Mycket snyggt tycker jag.


     På måndag kväll när jag åkte hem kunde jag bara inte smita förbi Adam o Eva loppiset och visst lyckades jag fynda något. Här ser ni det jag fyndade. Jag tänker göra något av denna grej men fråga mig inte vad det skall bli för det säger jag inte förrän det är klart.

     Tänker nu gå och sätta mig framför TV:n för nu blir det andra delen av Törnfåglarna. Härligt.
            Tack alla ni som gav mig tips när fotoutrymmet strulade och tack för alla andra snälla kommentarer.
    Vi ses om ni vill, ha det gott.

10 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Din syster är som jag - jag vill inte heller va med på bild! Men vilket fint bord ni hade med fantastiska saker på, ni är så duktiga och jag gissar att allt hade bra åtgång.

Vilka strumpor, så jättefina! Det är sådana jag vill ha till mina vinterkläder! Vilken duktig syster du har, men du är ju lika duktig du!

Agneta kram

Pettas sa...

Vackert ställe, men så kallt det ser ut att vara. Rimfrost och vackra strumpor. Väldigt vackra

Ha det finfint!

Nette Cecilia sa...

Tänk att du var där och jag som inte ens varit dit ännu ,kan tro att man bor långt borta .Kallt var det säkert .Vackra strumpor ,kram Nette

Rantamor sa...

Ja du det ser lite kallt ut där ni hade marknaden, men kul att det kom så många besökare och att ni fick sålt en hel del.
Och du din syster är jätteduktig på att sticka, så nästa gång vi ses kanske jag får köpa ett par strumpor, ja jag menar i Jakobstad eller varför inte i Haparanda, där hade vi ju trevligt...hahahaha

Det du köpte på loppis är väl från en vävstol ???
Ska bli kul att se vad du tänkte göra med den.

Tjingelingen.

Birgitta sa...

Så fina bilder och dina isrosor på fönstren är så fina. Men måste varit väldigt kallt att stå ute på julmarknaden. Vi har också haft kallt hos oss.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Catarina sa...

Kan tänka att det var jättekallt där. Men det är trevligt när folk kommer sig ut i alla fall.
Har faktiskt aldrig själv besökt den marknaden. Borde man kanske göra något år.
Ha det bäst!
Catarina

Janne i Fagerlia sa...

For et koselig julemarked du har vært med på. Flott utebod, men skjønner det var kaldt. Det er vel nesten bare pelskåpe som duger på slike vinterdager.

Hantverkarglädje sa...

Jo du Rantamor, visst får du köpa strumpor av syrran men hon bor nära Vasa så de bör beställas i så fall. Endast de som jag visade finns nu. Hon stickar efter skonummer.
Jo loppisfyndet det är nog från en vävstol.

Käranån sa...

Förstår att det var kallt att stå ute på Stundarsmarknaden! Fina handarbeten du visar upp och strumporna är jättefina!

Steekjes en Stygn sa...

Oj så kallt det måste ha varit att stå där.Men roligt att folk köpte i alla fall.Din syster är en duktig stickerska. Så vackra strumpor.
Ha en trevlig andra advent.
Anje