tisdag 26 augusti 2014

Sticka sockhäl 
   I morgonkväll firas Spotlight, Kulturens och Handelns natt i Jakobstad. Då firas även vid Hantverkarboden och det bl.a. med att lära ut hur man stickar en sockhäl. Stickning är ju väldigt inne nu och vem vill inte klara att sticka egna raggsockor. Anna-Maija är på plats och lär ut till alla intresserade.
 

    Vi har också tre olika små utställningar och besökarna får rösta vilken de gillar mest. Vinsterna är en från varje bord.
     Mycket folk brukar vara i farten denna kväll så jag ser fram emot att själv vara där senare på kvällen som inhoppare. Alla är välkomna in.

   Om ni vill så ses vi ganska snart här igen, till dess ha det så gott.

5 kommentarer:

Black Iris sa...

En gång i tiden kunde jag faktiskt sticka en fin häl, men det har jag tyvärr alldeles glömt bort.. Skulle nog behöva en kurs på det..

Kram Maidi

Evas Pyssel sa...

Jag skulle verkligen behöva vara där. Har ångest inför sockhälar.
Kram Eva

nattugglan sa...

jag kan väl sticka en häl..men den i mitten den har jag svårt för..vill inte bli till nått så jag borde komma opp till Jstad...

Rantamor sa...

Hejsan. vet du jag var inne på Hantverksboden när jag var i Jakobstad, kollade runt lite och letade efter en speciell tomte. Pratade med en tjej som satt där och bad henne hälsa dig.
Skulle ha ringt dig men det var en så jobbig tid när jag var hemma så jag hade inte orken att ta tag i något annat än att hjälpa Mor att få så mycket hemhjälp som möjligt för att hon kunde vara hemma. Det tog all energi eftersom inte Mor förstod att jag gjorde allt bara för henne å int för att vara jävlig.
Men en annan gång kanske jag mår bättre och då ska jag höra av mig.
Sen när vi var i Jakobstad tog jag en lååång promenad och bara försökte rensa hjärnan lite medan Rantafar bufflade med sina envisa föräldrar....

Hoppas det blir kul, hade nog behövt vara där å lärt mig att sticka sockar jag med, har ju haft en Mor som stickat alla mina sockar och till mina barn och barnbarn också....så jag har som inte behövt.

Tjingelingen från Rantamor.

Janne i Fagerlia sa...

Hei på deg! Å strikke sokkehæl er vel noe mange gruer seg for å gå i gang med. Tror jeg pleier å bruke samme hælstrikk som på bildet i midten.