torsdag 3 mars 2016

Min vackra,vackra azalea

     När jag för några dagar sen besökte en affär inne i stan så föll mina ögon på denna blomma. Som jag har beundrat dessa azaleor,just dessa med rosa kant och ljusare inuti.
Nu var det så här att nostalgin och minnen tog överhanden så jag måste bara köpa denna. klokt gjort tycker jag så nu står den här på vårt köksbord och jag får njuta av den varje dag.
      För nästan fyrtiotvå år sen så fick vi precis en likadan blomma vid vår förlovning. Det var min granne, redan då en äldre tant som förärade oss denna blomma. Jag var helt fascinerad att få en sådan fin och dyr blomma. Att slänga ut så mycket pengar på en blomma var ju inte helt vanligt på den tiden . Hon var en tant som levde väldigt knapert så jag känner mig hedrad än i dag av att just hon gav oss den fina blomman.

    Dessutom när jag tänker efter kan jag nästan inte fatta att det redan då fanns dessa fina blommor till försäljning på landsbygden, visserligen fanns en blomsteraffär där på orten men ändå.
    Det är faktiskt inte förstå gången som jag låtit nostalgin och minnen påverka mig att köpa en sådan blomma för varje gång jag ser en likadan så kommer jag ihåg denna goa tant.
               
        Kvällen är sen och jag säger hej för denna gång. Vi ses.
 

6 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

En väldigt vacker variant av azalea, en blomma som jag tycker mycket om, men som jag aldrig får att leva särskilt länge.
Men man får njuta medan man kan av det vackra.

Ha en fin helg!

Skaparglädje sa...

Azalea är vackra. Hoppas den står på köksbordet och blommar riktigt, riktigt länge för dig.
Själv har jag svårt att klara dem.
Trevlig helg!

Hantverkarglädje sa...

Ifall någon är intresserad av azalea så kan jag nämna att jag sänker ner hela krukan i avkalkat vatten varannan dag och låter den dra en stund. Klarar den länge på så vis om den är helt ok från början. Vattnet blir avkalkat om man låter det stå över natten. Åtminstone har jag fått såna upplysningar och detta följer jag.

Snäckskalsdalen. sa...

Oooh, och damen, som jag förstår inte finns med längre, hon känner säkert av dina tankar om henne och den fina blomma hon en gång gav er. Roligt att du hittade en likadan. Väldigt vacker dessutom!
Agneta kram

Steekjes en Stygn sa...

En så vacker azalea. Älskar den färgen. Tyvärr har jag svårt att hålla den en längre tid men nu läste jag i dina kommentarer hur man ska göra. Ska försöka. Njut av din blomma och av de fina minnen du har av den gamla damen.
Anje

Unknown sa...

Wau nice :)))
Mnjamiiii:)))