torsdag 1 september 2016

Skön jobbdag vid sjön

   Vedjobb, målarjobb och annat vid sommarstugan pockade på vår uppmärksamhet så i går var vi där i det vackra vädret och fick faktiskt en hel del gjort.
   Började med att stiga av från ditresan för att vandra den sista biten, enkelt så att få lite motion.

   Mellan varven vandrade jag med kameran och här ser ni grillplatsen som står sig i alla år. bra material det här med stenar.
   Sådde lite krasse i våras och sent om sider blommar det nu, kanske hinner jag njuta av det lite till ifall frosten håller sig borta.

   Ni som varit med här ett tag vet kanske att jag har en förkärlek till att ta foto på svampar, mossar o lavar. Inte utan orsak, det är en del på grund av enkelheten att ta foto på sådant.
            Se här, väldigt tacksamma objekt. De står snällt stilla och inte alls blåser hit och dit som växter gör.


 
          Den här lavan är ju riktigt skojig med sin färg och form. Ingen är ju den andra lik.


    En snäcka eller snigel, vad kallas såna här? Jag är inte precis bortskämd med att se såna ut i naturen här omkring.
     Mellan varven hann jag även med fortsatt virkning av pulsvärmarna ute på bryggan med blicken ibland vilande ut över det lugna vattnet så tro inte att jag staplade ved hela dagen. I min ålder måste man ha förstånd att njuta också eller kan det möjligen vara så att man inte orkar så mycket. Ha,ha, möjligen är det senare rätt.
     Ha det gott alla som kikar in, vi ses.

1 kommentar:

Skaparglädje sa...

Vilken härlig dag ni fick, både arbete och att sitta ner en stund i solen, och så det bästa av allt, få gå runt med kameran och fota.
Trevlig Helg!