torsdag 4 juli 2019

Ähtäri djurpark

     Nu blir det andra bullar av i det här inlägget än hantverk och blommor som hör till det vanliga. Har faktiskt hunnit med en hel del sen senaste inlägget men ändå inte mycket som är något att orda om.
    I alla fall så var vi några dagar med tre av våra fyra barnbarn till Ähtäri djurpark. Vi bodde två nätter i vår husvagn och barnen trivdes som fisken i vattnet och uppförde sig så väl.

    Vi hade sådan tur att vi parkerade invid den lilla lekparken så det fanns sysselsättning hela tiden. Minstingen körde trampbilar både tidigt och sent.

      På söndagen var vi rätt många timmar  och kikade på alla djuren i parken och även det var helt till belåtenhet.   Björnarna lekte runt i sin hage och vargen lufsade runt varv efter varv i sin hage.


                          Lilleman han faschinerades mest av ankorna och visst är de gemytliga.

              Ugglorna såg sömniga ut men höll  ändå ett öga på vad som rörde sig utanför gallret.

                                    Vildsvinen hade flera st små randiga kultingar med sig.

                                                       Rådjuret lika vackert som i sagorna.


      Den vackra tuppen skulle jag gärna tagit hem. Hans fjädrar skiftade i alla möjliga färger.
      Många fler djur fanns förstås att se än vad jag visat här.
             Här balanseras det på kanten längs strandstigen som ledde till campingen. Bekvämt och bra att denna stig ledde mellan campingen och djurparken.
    En mycket bra dag för både stora och små. Vad jag tyckte var synd var att all text fanns endast på finska och engelska. Önskade för barnens skull att de åtminstone hade djurens art på svenska eftersom både ettan o tvåan kan läsa.

    Simning och lilla lekparken var ju också en höjdare dessa dagar och inte att förglömma att bo i husvagn😍. Kan varmt rekommendera andra att ta barnbarnen med på sådan "lagom länge" tripp.
    Hoppas vi får göra om denna tripp när de minsta har något år till på nacken.

    Önskar er en skön kväll alla vänner o alla som jag känner. Vi ses.

   

   

   

   

Inga kommentarer: