lördag 10 april 2021

Odla sallad och annat i köksfönster

     Våren är visst här på riktigt när isen åkt iväg i ån och nästan all snö är borta och med det smyger sig odlandet på. Så ståtlig står återigen Rustinnans sallad i mitt köksfönster när den fått växa till sig efter att vi mumsat i oss det mesta.
     När våren är i antågande och solen skiner lite mera brukar jag spara salladsplantorna som vi redan nästan ätit upp. Jag låter några små blad vara kvar i mitten för då tar de sig lite snabbare. Denna har jag planterat i lite såjord blandat med några smulor av inköpt hönsgödsel. Vi har ätit denna två gånger om

    och nu får vi snart kalasa på den för tredje gången. Visserligen orkar jag inte vänta att de blir lika stora som de jag köpte men inte långt därifrån heller. Kan tillägga att jag vattnar och stänker lite vatten på dem varje dag. De går även bra att sätta ut i drivbänken senare om man så vill.
            Här är den andra som vi just gjort nästan slut på men även den är bra på gång igen.


      Lite annat i mina fönster just nu är hortensian som fått bo i källaren över vintern och har rätt många knoppar nu.
     Trillingblomman har övervintrat i västerfönster och ser helt frisk ut. Tyvärr lyckas jag aldrig få den att blomma på våren, den brukar stå ute på verandan i full blom när hösten kommer och jag måste ta in den och då faller de flesta blommen.
     Den stora härliga fuksian som blommade så flitigt i somras har också fått stå i källaren vilket hon verkar ha klarat bra.
      Pelargonerna har fått hänga i garagefönstret trots en viss motighet från mannen. Nu har de fått komma in och verkar också må bra.
        Bägarrankan har haft det gott i vanligt fönster och ser ut att trivas men det återstår att se om den alls vill blomma. Möjligen för "bra" viloperiod i stugvärmen och då kan det bli sämre med blommor men återstår att se. Förra sommaren blommade den helt bra trots att den överlevt vintern även då inomhus. Gillar att ha en del blommor från år till år. För varje år blir de ju bara större och ja, rätt spännande också att se om man lyckas med dem.
       Skön helg till er alla, vi ses. 
        

Inga kommentarer: