torsdag 23 maj 2024

Vår vackra tid är nu

       Vandrade runt och kikade på alla våra växter i går och ja det som är knoppig in till tusen och kommer att blomma mest är vårt chokladkörsbärsträd. Så otroligt vackert när det blommar sen återstår det ju att se om det lyckas komma några bär. Det skall ju även skyddas mot fåglar om något skall räcka till mig.

                               Tror faktiskt inte att jag sett det så fullt med knoppar tidigare.

     Det konstiga är att alla andra träd och buskar ser aningen lidande ut efter vår långa vinter. Både plommonträdet, äppelträden och de olika vinbärsbuskarna där blir det nog inte mycket blom i år. Rhododendron har tagit mest skada så där är nästan inget liv alls. De andra träden o buskarna tror jag nog tar sig om än de ser skrangliga ut denna sommar.

       I går var vi till skogen och det  är ju så vackert när allt väcks till liv och det ljusgröna får framträda mest. Smörblomman och tussilago blommade vid vägkanten.


    

        Vet inte om någon fixat en boning till sig i den grå stubben eller om någon bara roat sig med att gröpa ur den.

     Solen sken och allt kändes helt rätt att vandra runt och begrunda ett och annat. Det medhavda kaffet smakade förträffligt i solskenet.

     Lovas ljuvligt varmt här nu i veckan så det är bara att njuta fullt ut och låta alla muskler tina upp ett tag innan nästa vinter nalkas. Njut av värmen och ha det så gott. Vi ses.

Inga kommentarer: