söndag 22 september 2024

Tripp till Bergö marknaden

           Sent om sider blev det en tripp till vackra Bergö även i år. Det är förstås det där med havet men hela ön år så mysig.

     Lovades ju rätt blåsigt och så men vi trotsade detta och tur var det för där var soligt och helt skönt att meta, vandra, sticka o sola i trevligt sällskap.

       
     På lördagen var det skärgårds marknad invid skolan där.  Det klingade helt rätt tyckte vi och där såldes mycket fisk som vi förväntade men även fårkött, bakverk,  hantverk kläder  o väskor m.m. Och visst fanns kaffe, korv o fisksoppa att avnjuta. 


      Riktigt trevlig dag när syster yngre och jag delade bord och sålde lite av vårt hantverkande. God fisksoppa avnjöt vi och dessutom rökta abborrar med hem, mums. Den värsta blåsten uteblev och dagen blev så lyckad som vi hoppats på.

       Så behagligt trött efteråt och då var det bara att leta en friparkering att övernatta på då ställplatsen var fullsatt. Skönt blev även det med så vacker solnedgång så nu har vi fått en extra dos med skärgårdsnjutning.



                I dag satt vi ute vid havet bland havtornsbuskar för där kunde vi sitta med stickningen och njuta av solen utan någon vind en stund. Drog sen iväg hemåt men först måste jag bara föreviga dessa ullbollar som är så goa att titta på. En hel del bräkande men det påminner bara om barndomen då det fanns något får nästan i varje hus på landet.
       Och ja, garnet till stickning jag gillar allra mest, det är ju ullen om än inte garnet råkar komma från just dessa får kanske.   
       Lovas regn den kommande veckan så nu blir det att försöka få mer ordning i huset. Skulle kännas perfekt att få sådant gjort också. Ha det gott alla som kikar in, vi ses.

Inga kommentarer: