söndag 15 augusti 2010

Skogens godsaker

Tänk vilka godsaker det finns i skog och mark. I år finns ju massor med stora fina blåbär som borde plockas. Eftersom jag hela mitt liv älskat att plocka bär och ströva i skog och mark så blir det fortfarande ett och annat besök till skogs för bärplockning. Svårt när energin flödar och man måste bromsa ändå för kroppens skull. Även min man är en flitig bärplockare så vi brukar snabbt få ihop det som behövs. Ibland går jag ändå och plockar ett par liter blåbär bara för att få njuta av skogens dofter och även lugnet.
Hallonen hittade vi bara någon liter av. Eftersom hallonställen går ut efter något år så borde man då söka nya ställen och det har vi nu inte gjort.
Jag har länge önskat att det skulle bli någon sorts trend i att plocka vilda bär. Det verkar ju nästan på kommande. För många år sen skrevs det mycket om havtornen hur bra de var med sina B o C vitaminer, sen skrevs det om Tranbären hur bra de är bl.a. mot urinvägsinfektioner och nu handlar det om blåbär hur rika de är på antioxidanter och även bra för synen. Detta låter ju väldigt positivt och dessutom är ju inte skogens bär behandlade på något vis. Sist och slutligen måste man nog ha en portion intresse av bärplockning om det skall gå vägen, precis som med alla andra intressen så gör man det man tycker är roligt.

Stora fina blåbär

Eftersom det regnat i flera dar så gick inte hallonen att plocka rakt av, vi måste välja bort de sämsta. Lite jobbigt.

5 kommentarer:

Bea sa...

Samma här, skogen lockar när bären mognar.
Vackra hallon och så mycket!
Jag måste ta en sväng i morgon och kolla in mitt hallonsnår :)
Ha en fin vecka! /Bea

Ulla-Bella sa...

Deilig å plukke høstens bær:)

Anelias hantverk sa...

Så mycket bär ni plockar, ser riktigt läckra ut! Det var längesen jag gick på bärplockning i skogen. Jag som gillat skogens lugn, men nu blir det inte av.
Ha det bra!

Lyckoslanten sa...

Va' flitiga ni är! Jag har aldrig kommit igång på allvar med bärplockning eftersom min pappa förser oss med mer än vi behöver. Han vill inte att vi tar jobbet av honom... än så länge. Tänk att naturen bjuder oss något så fint och som är gratis!
Ha en skön vecka! ♥

annika sa...

Jag älskar också att gå i skogen och plocka bär och svamp. I helgen ska vi ge oss ut om vädret tillåter.
Kram
annika