fredag 27 augusti 2010

Sommarblommor i höstskrud

Hej på er.
Vet inte om det var jag eller Blogger som hade nåt strul på datorn för tidigare gick det inte att sätta in några bilder. Nåja nu verkar det okey i alla fall.
Denna gång tänker jag visa det sista jag har av sommarblommorna men de är nästan vackrare nu än tidigare i sommar. Jag är då bara rädd att frosten skall ta dom innan jag hinner fatta att det blir köldnätter.
Knep en stickling från sonhustruns Fuxia i fjol och så här fin blev den i år. Den klarade vintern i vår lilla potatiskällare som består av brunsringar.
Änglatrumpeten har nu 6 klockor, det mesta den haft i sommar. Denna stickling fick jag av min syster i våras. Den har fått lite gödsel i vattnet varje dag, därav prakten. Var förvarar man då en sån blomma över vintern, det undrar verkligen jag själv.
Nejlikorna har varit lite från och till men nu är det ganska okey.
Benjaminfikus är egentligen min inneblomma men den har varit på "grönbete" i sommar.
Paradisträdet har jag 2st. Det här som fått stå ute ser nu mycket finare ut en inneträdet.
Tagetes som jag annars är lite trött på eftersom man ser så mycket av dem. Tack och lov satte jag några plantor i perennarabatten annars hade det nästan helt blommat ut där nu.

Och nu om en stund bär det av till villan för att i morgonkväll fira venziaden med några vänner. Även om ni firar Veneziaden eller inte så önskar jag er alla en trevlig helg. Ha det så gott.

4 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Men så fint du har hållit kvar dina blomster! Hos mig är det ingen idé att fotografera blommor ute längre. ;o) Jag ska komma till dina trakter och fira veneziaden i år.
Ha en skön helg med många lyktor som speglar sig i vattnet. Som jag gillar det! ♥

Vform sa...

Oj, vad många vackra blommor du har ännu trots att hösten gör sig påmind!
Men det gäller att tänka på frosten!

Trevlig veneziad där norröver ... vi firar villaavslutning ;)
Vi ses kanske på Stundars !?

Bea sa...

Vackra blommor och Fuchsian var särskilt söt i de rosa volangerna.
Ja, i värsta fall kan vi få tänka på att skydda våra krukor i helgen, eftersom det utlovats frost varning.
Trevligt veckoslut! /Bea

Vildrosen sa...

Så fin fuchsia och så duktig du är som övervintrar dem. Själv köper jag små sticklingar varje vår och driver upp sedan på hösten så är de...ett minne blått. Sorgligt nog.