onsdag 18 augusti 2010

Svampar

I dag tog jag mig en funderare över hur intensivt vi faktiskt lever på sommaren. Just den här tiden kan man t.o.m. känna en aning stress, inte klokt alls.
Tyvärr får jag erkänna att jag inte alls hinner med några hantverk nu men så är det nog varje sommar så egentligen. Mitt eget hantverkande är nog mesta dels på vintern och så tror jag det är får många andra också.
På fredag o lördag är det Jutbackamarknaden och eftersom vi har en plats där så åker jag lite snålsjuts och har ett pyttelitet bord där också men inga gamlagrejer utan endast lite av mina hantverk.
Just nu känns det för mig som jag har brist på foton som berör hantverk, så därför kommer jag att visa några av bilderna som jag tagit på mina strövtåg i skogen. Tyvärr vet jag inte namnet på någon av dessa svampar.
Taggig svamp
Vackert gulfärgad
Denna fanns det massor av, verkar som den växer på trädrötter
Denna tyckte jag var så ståtlig men ser väldigt farlig ut på något vis
Den här med ganska flat hatt och krusig kant vet jag inte heller namnet på. Jag är ganska dålig på både att äta dem och veta något om dem men glädjas över de vackra färgerna och formerna det är nog enklare.

6 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Bra man får se litet svamp eftersom jag inte har varit så företagsam själv. Ska åka till min systers villa i helgen och då blir det nog svampplockning. Hon är proffs på det.
Nej här har det inte heller några hantverk sett dagens ljus. Man får mera energi för det när solen inte lockar ut en.
Ha det gott du! ♥

annika sa...

Hantverken hinns inte med under senvår och sommar. Ska försöka göra lite i helgen för det är en bloggträff med lite pysselhantverksförsäljning om två veckor. Det är ett gäng som ska ses hos Min Skattkammare då.
Men jag vill även hinna med skogsutflykt med svampplockning.
Kram
annika
Kram
annika

Nette Cecilia sa...

Vackra svampbilder jag tror att du har en röksvamp på din första bild resten vet jag inte.Kanske ses vi i Nykaabi på lörd ,kram Nette

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Skogen är full av svampar nu efter regnet.
Härliga naturbilder.
Samma här, hantverkspysslet väntar på regniga kalla dagar, sommaren är fylld med trädgårdspyssel istället, men hinken med leran står framplockat till helgen, kan inte låta bli. Ha en underbar helg, Kram Petra B.

Lisbet sa...

Fina bilder på svamparna! Jag brukar plocka svamp, inte i år ännu.
Vet inte om jag varit riktigt frånvarande på ngt sätt, för marknaden har jag inte håxat... Fullt upp med jobbstart i måndags får väl vara förklaringen :)
Vi plockar fram hantverkandet senare. I höst!
Ha en skön helg!

Bea sa...

Du har alldeles rätt, sommaren är för kort att tänka sig hinna med allt man ville. Vi har dessutom haft semester på varsin tidpunkt, vilket också medför lite stress :)

Vackra svampar, men tyvärr är jag ingen riktig svampkännare, endast kantareller :)
Trevlig kväll! /Bea