söndag 8 januari 2012

Dagspromenaden och lappteknik

    Vi tog en promenad i dag i det lagom kalla vädret . Träffade på lillaflickan och hennes pappa som var på väg till pulkabacken. Även farmor fick vara barnslig en stund och ta sig en tur.
 Promenaden gick bl.a. förbi denna vackra gärdesgård som är gjord av gamla höstörar. En sådan skulle jag så gärna ha vid vår sommarstuga men mina störar räcker inte så långt tror jag. Dessutom vet jag ej hur länge de håller sig att stå ute i fukten året om. Är det någon som har erfarenhet?
 Nu till innepysslet. Babylapptäcket som är ett beställningsjobb är nu på gång. Som tur är lär det inte vara någon brådska.
 Här ser ni att jag först tråcklar fast tyget på pappershjärtan, pressar för att få en kant, tar loss det från pappret och sen syr fast för hand på naturvitt bomullstyg.
När det börjar luta mot färdigt får ni se slutjobbet på det

Har just suttit här vid datorn och lagrat en massa foton så nu är jag riktigt trött på denna skärm. Ni får således hålla till godo med det lilla jag åstadkom här denna gång.
    Önskar er alla en bra vecka med väder o vind och allt annat. Ha det så gott, vi ses.


.

5 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Tror dette blir et riktig så yndig babyteppe. Selv er jeg svært glad i hjerter i alle sammenhenger, så dette var en fulltreffer for meg. Lykke til videre!

Black Iris sa...

Visst är det underbart att få vara barnslig ibland. Mina barnbarn börjar bli lite för stora för det nu..
Lappteknik är en av de saker jag hade velat kunna. Jag älskar ju att pilla med alla möjliga saker annars men just detta behärskar jag inte. Täcket kommer att bli så fint med alla hjärtana..

Kram Maidi

Veronica sa...

Vackra vinterbilder! Vilken tur att du hittade din kamera igen!

Birgitta sa...

Vackra vinterbilder! Ska bli roligt att se ditt lapptäcke.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Creative Momone sa...

Jag har gjort ett liknande lapptäcke, ursprungligen ämnad för en liten gosse, men den blev inte färdig i tid, han är nu tretton. Ska visa den på min blogg nån dag.
Marianne