lördag 3 mars 2012

Bloggpausen slut

Slut med den sköna värmen som jag fått befinna mig i två veckor. Destinationen blev Thailand även denna gång. 30 - 35+ och jag bara njöt. Som tur är verkar det vara ganska milt även här nu då det var flera + i dag. Eftersom vi var till Krabi även i fjol då jag fotade så många vyer så blev det väl sparsamt av den sorten i år, det blir ju annars bara tårta på tårta. Ett axplock med blandade foton blir det här.
I Ao Nang som är turistorten i Krabi finns flera stränder men det här är från den allra närmaste där vi befann oss rätt många gånger.
Samma strand när det är ebb och här ser ni en hel del långtailbåtar som är på väg in. Det är dessa båtar som för och hämtar turister till de närmsta öarna.
Lite otydligt foto men försökte få solnedgången från vår balkong.
Jag älskar att få ströva på småväger för då kommer man närmast naturen och även människors boningar. Ni skall veta att vi nattugglor drog oss ur sängen helt frivilligt några gånger vid sextiden för att ta en morgonpromenad. Rätt ovanligt för lediga nattugglor skall jag säga men soluppgången, lugnet och ett otroligt fågelkvitter lyckades dra igång oss.
Vi hyrde tillsammans med ett annat par en tuk tuk i några timmar som körde oss runt i omgivningen på lite mindre väger så här är vi på en kort promenad in i väldigt tät "skog", kändes som man befann sig i början av nån djungel men det var ju inte särskilt långt från turistorten. Frågade föraren om det fanns ormar där men han sa att han hoppas inte det.
Inga ormar såg vi tack och lov men denna vackra slända såg vi, nästan så jag är mest lycklig över detta foto.
Denna ödla fick vi också se där. Visst kan även ödlor vara vackra. Lägg märke till att den är orange ovanpå huvudet.
Detta är från ön Poda som man enkelt tar sig till med långteil båt. Vattnet alldeles klart och vackra små fiskar kan man ganska lätt få se. Gul o svart randiga, vit o svart fläckiga och även gråprickiga små fiskar simmade tillsammans med oss.
Någon hade byggt en hydda av palmblad, såg ut som om de lekt Robinsson där.
Vi åkte en gång till till Poda för det vackra vattnets skull men då såg det ut så här. Vi blev förskräckta att det var alldeles grönt och inga turister i vattnet. Vi gick över till andra sidan och där var det klart så vi fick oss ett dopp men vi han faktiskt bara komma upp så blev vattnet även där alldeles geggigt. Det verkade som det kom ett algbälte någonstans ifrån. Kanske visar och berättar jag ännu lite till om den här resan även nästa gång. Det är sent och orken börjar tryta. Skall även ta mig en ordentlig titt i era bloggar som jag inte hunnit ännu. Vi ses ganska snart igen. Till dess, ha det så gott.

7 kommentarer:

Vform sa...

Wao, Thailand ... måste varit HÄRLIGT med en paus i vinterkylan! Vi som bara varit hemma tycker ju att vi har det så fint här nu ;O)
Men sådana underbara resor lever du länge på !
God fortsättning på våren!!
SES!

Annelis hantverk sa...

Ååh så härligt att få se bilder från denna underbara plats som jag besökt en gång! Fantastisk var den! Förstår ni har haft en sköna dagar där.
Ha en fin helg!
Kram!

Rantamor sa...

Välkommen hem efter en otroligt underbar semester förstår jag, även om jag aldrig har varit i Thailand...men alla dina foton ser så underbara ut...
och sländan var fin...

Ha en finfin lördag.

Allt och lite till sa...

Det där ser ju bara ut att vara hur skönt som helst!
Har aldrig själv besökt Thailand men hört väldigt mycket fint om stället. Man förstår nog att folk trivs där.
Ha en fin fortsättning på helgen!
Catarina

Nette Cecilia sa...

fina bilder du fått med dig från värmen .den vackra trollsländan var nog bäst ,kram o välkommen tillbaka ,Nette

annika sa...

Det verkar skönt med solsemester och äventyr. Håller med om att sländebilden är vacker..vilken färg!

Skönt med ett avbrott i vintern. Men nu är det hopp om vår.

Kram

Janne i Fagerlia sa...

Sikkert herlig med sol og varme på denne tiden. Vår eldste sønn og hans danske kjæreste var på Krabi forrige måned. De reiste hit for å klatre. Skulle gjerne har vært i Thailand selv, men jeg er ikke så veldig glad i å fly. Så istedet har vi bestilt tur til Krotia, en reise som bare tar 3 timer med fly herfra.