fredag 16 mars 2012

Rolig dag

En trevlig dag blev det när jag fick "låna" lillflickan på deras vinterledighet. Hon sa genast i telefon att vi inte skulle leka, vi skulle pyssla. Inte alltid lätt att finna vad en 3-åring klarar att pyssla med men visst, det är att leta i minnet vad man själv tyckte var roligt när man var liten.
Det blev både en påskkanin och målade urblåsta ägg. För varje ägg fick jag berätta hur jag gjorde när jag båste ut gulan och vitan och sen gjorde det till en kaka. Tror att det kan bli fler kakor här framöver efter vad intresset för målande visade sig. När jag själv var barn så skulle ju äggen blåsas ur till varje påsk så att vi hade någonting att måla, sen blev alla granna ägg satta i en skål eller ut på kvistar tillsammans med björkris. Inte särskilt avanserade grejer för att ha roligt.
En helt annan grej här. Virkad matta och svamppallen som finns vid Hantverkarboden. Skulle gärna ha den vita mattan vid sommarstugan men är tveksam hur just den vita passar där.
Gammal modell på barnstol, borde passa bra bland allt nytt och gammalt som gäller nu. Fredag kväll, för min del betyder det just nu kanske Skavlan, lite stickning, lite gott att äta och ett glas rött. Alla besökare, ha det så gott till dess vi ses igen.

7 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Så koselig med en kreativ dag som dette. Blir sikkert en flink jente som allerede nå fatter interesse for å lage ting selv.

Riktig god helg!

Nette Cecilia sa...

Kul med pyssel ,tänk så roligt så länge dom vill .Trevlig lördagskväll ,Nette

Veronica sa...

Härlig dag! och tösen var nöjd.
Hittar förresten ingen felinställning på min blogg, så jag förstår verkligen inte varför inte varför länken till min blogg hakat upp sig på det där viset.

Bea sa...

Trevligt med små "pysslare", på torsdag får jag två små som älskar detsamma :)
Ha en fin vecka!/bea

Ulla-Bella sa...

Høres ut som en perfekt dag:)

Black Iris sa...

Mysigt att få pyssla med lillflickan.. Jag kommer också ihåg de där urblåsta äggskalen som skulle målas till Påsk..

Kram Maidi

Snäckskalsdalen. sa...

Det är fridfullt att pyssla ihop och det blir en bra dag av det!
Agneta kram