söndag 29 april 2012

Fäboda i Jakobstad

Dagens fina väder  manade till en utflykt till vårt vackra Fäboda. Detta natursköna område finns endast några km från Jakobstads centrum. 


                    En underbart vacker natur med både berg, hav o sandstrand. Ett mycket attraktivt strövområde som även innefattar en fantstisk simstrand.
     I dag var ett gäng från Kronoby folkhögskola ute med med sina kanoter och även många andra friluftsfantaster var på vandring.

                        Gott om tallar som bugar sig i olika ställningar, den ena värre än den andra.


 Fäboda kaffestuga. Tyvärr vet jag ej varför den heter kaffestuga för här serveras både mat o dryck sommartid.

                                                     Utsikten från kaffestugan lika vacker.

         Sandstranden som bjuder till simning när vädret tillåter men verkligen inte just i dag. Vi behövde nämligen vindkläder o tröjor i dag.

Går man ut från parkeringen så kommer man först till sandstranden. Åt båda hållen finns berg och går man över dem så kommer man åter till sandstränder.

En mycket njutbar dag blev det som ni ser för min sonhustru och mig. Hon har intresse av fotografering och det har ju även jag fått i.o.m. bloggandet så visst är det trevligt att ha sällskap av någon som har tålamod med att bara låta tiden gå med att krypa här och där för att få till ett bra foto.

Jag måste erkänna att jag inte varit hit till Fäboda på många år. Detta beror nog på att vi far ut till sommarstugan när vädret är ok och kanske är man även lite hemmablind. 
När sönerna var små och vi inte hade någon sommarstuga då var detta ställe välbesökt även av oss. Nu vågar jag garantera att det blir fler gången efter dagens njutning. 

Önskar er alla en njutbar och trevlig vappen. Vi skall ha sällskap av lillflickan och det blir trevligt det vet jag.
Vi ses igen en annan dag. 


4 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Jag har varit till den där stugan en gång för några år sedan ,vackert ställe ,du har ju jättefina bilder idag ,kram o trevlig valborg ,Nette

Anonym sa...

Fina bilder du tar! Det är vackert där. Vi har gått vandringsleden där nära! Fint ställe på våren och sommaren!

Trevlig Valborg! Gun-Lis

Hantverkarglädje sa...

Vi söger tack det samma till "anonyma" Gun-Lis.

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken otroligt vacker natur och en kaffestuga stategiskt placerad! Underbart. Jag tror jag måste åka till Finland på semester, har bara varit i Helsingfors i januari 1977 och på Åland en gång förra året....
Kram och en riktigt trevlig helg,
Agneta