söndag 1 april 2012

Häxor, hönor o kycklingar

Roliga häxan, hon sitter kvar vid Hantverkarboden till dess att någon tycker hon skall flytta hem till dem. Till Blåkulla flyger hon inte flörrän efter påsk.
Hönor värper ju som sagt ägg och dena höna bär sina ägg på ryggen. Finns även den vid Hantverkarboden.
Dessa mina egna kycklingar fick jag iden från handgjorda julbollar. Jag tänkte då att det måste gå att göra en kyckling i samma metod och så blev det. Prövade mig fram och jag blev nöjd i slutändan.
De här lite märkvärdiga kycklingarna är helt min egen idé. Ja behövde några kycklingar att ha i en utekruka och då passar träbitar bra. Som huvud kan man sätta papperskulor eller större träpärlor.

I dag är det mässa i Jakobstad och om en timme skall jag dit för att avlösa en annan hantverkare. Ha det så gott till dess vi ses igen.

7 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Kul påskpynt ,kram Nette

Rantamor sa...

Snyggt påskpyssel, och dina kycklingar var ju riktigt najs.
Här snöar det idag på dom redan befintliga snödrivorna.

Ha det gott och se nu till att inte bli lurad idag.

Janne i Fagerlia sa...

Søt påskepynt. Likte spesielt godt de du har designet selv.

Riktig god påske til deg!

Lyckoslanten sa...

Ni har mycket trevligt för er där i Hantverkarboden och roligt att se dina egna påskpynt! I år blev det mest påskharar i alla former för mig och alla barnen. ♥

blommor och kvistar sa...

fina påskkycklingar!!
ja, mässan i hesa va nog bättre som åbomässan, tyvärr...
va roligt att du far ti stockholm på trädgårdsmässan, jag har varit en par tre gånger och tycker den är mycket, mycke intressantare än de finska mässorna. vad gäller estland,nej, har inte varit och vet inte hurdan den är. trädgårdsklubben här på kimitoön var en gång för flera år sedan om jag minns rätt, men kommer inte ihåg att jag skulle ha hört nån säga något om den :)
trevlig påskvecka!
susane

Gela sa...

Hej, hittade in hit nyss och hit vill jag ju hitta igen. Härlig blogg du har!! Är ju själv gammal Pedersöre bo så kände mig lite som hemma. Ha en fin fin dag/Gela

Veronica sa...

Din kyckling sökte jag och T fram i söndags. Dottern bubblade av förtjusning då hon fick botanisera i vår påskpyntlåda. Det blev minsann inget Less is more här denna påsk. Men så ska det vara då man har en 3-åring i hemmet!