måndag 19 november 2012

Besöket på Hantverksmässan


     Enda bilden jag har från den mycket intressanta och inspirerande mässan i Tammerfors är denna pyramid glasbollar eller vad man nu skall kalla det. Ingen verkar gilla att man går med kameran i högsta hugg där. Första och enda stället jag frågade om fotografering var vid en garnförsäljning och det var dess idéer som jag villa ta foto på men där var genast nej och då fick kameran ligga i min väska orörd hela dagen.
     Här är glasbollarna i så blandade färger men de var handblåsta och riktigt vackra  om man betraktade dem en och en.
 
     Inspirerande med en hel del nytt och även sånt man sett tidigare där. Visst hade en hel del smått krams fått lämnas bort, kanske lite elakt att säga så för även de små grejerna var ju också hantverk men det känns ju som om det hörde mera pysslandet till. Nu är ju denna mässa så enormt stor att allt ryms med. Problemet är ju att man inte hinner se allt på en dag. För min del så brukar jag gå förbi en del montrar med sånt som inte ingår i mitt intresse, just därför att hinna med det jag allra helst vill se.

 Materialförsäljningen var det rikligt av som vanligt. För några år sen tyckte jag att det var pärlor här och pärlor där men nu verkar det som om den trenden gått tillbaka en aning för att ge plats åt garnförsäljarna.
     Som jag såg det var nog stickningen den stora grejen nu. Inte färdiga alster så jättemycket utan istället garn till försäljning.
     Tror ni jag kom mig därfrån utan att ha inhandlat något material. Ånej det kommer nog alldrig på fråga. Istället skulle det vara väldigt lätt att förköpa sig men med alla år på nacken så kan jag ju en hel del om det där att tänka efter om jag alls kommer att ha användning för det jag köper. Den här gången blev det linnetyg, linnegarn och vit ull. Jo planer finns för det här men om det verkligen sen blir gjort så det vågar jag inte lova till hundra procent.

     Nu tänker jag ta itu med mitt eget hantverkande en stund och det lär bli något tovat. Ha en skön kväll alla ni här ute i bloggvärlden. Roligt att ni tittar in. Vi ses.

5 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

vi tycks nog ha fått samma träd på bloggen .Jag smygfotade lite ,men det finns ju bilder att tillgå på mässbilder hur mycket som helst ,allmänna bilder också .kram Nette

Lyckoslanten sa...

Ja det kunde ju vara trevligt att få fotografera, men man förstår att de vill behålla copyrighten för sig själva. Vilken tur att du inte förköpte dig, men säkert fick du med dig en hel del inspiration! ♥

Mon jardin en ik sa...

Duktiga du som tänkte dig för innan du bara handlade. Det är alltid lika svårt att låta bli när man ser allt det vackra och känner inspirationer bara bubbla fram.
Ha en fin kvll.
Anje

Janne i Fagerlia sa...

Kjekt med alle markedene for oss som er interessert i håndverk og håndarbeide. Mye flott både å se og kjøpe.

Birgitta sa...

Trevligt att besöka stora mässor och få en massa ny inspiration. Du höll verkligen igen på inköpen.
Ha det så gott.
Kram Birgitta