torsdag 8 november 2012

Loppisfynd


     Ett besök vid loppis någongång ibland bara för att ta en titt, väldigt sällan hitta något fynd det är nog tyvärr min stil. Den här veckan gjorde jag ett besök och då blev det andra bullar av. Jag fann nämligen denna korg och blev alldeles nostalgisk när jag såg den så den blev inhandlad på ett huj.
I
      Jag var femton år när jag gick min första rottingkurs i Vörå. Man måste då vara sexton för att få gå men jag fick i alla fall vara med vid femton. Då fick vi förståss börja med småsaker som små brödkorgar och dylikt och det var jätteroligt.

     Minns faktiskt inte om jag var i flera kurser då men några år senare gick jag åter i en och då gjorde jag en handarbetskorg som var precis samma modell som den jag visar här. Kan bara säga att min var lite snyggare utanpå med ett mönster runtomkring men enklare vid öppningen. Handtaget var precis likadant. Nu var det så illa att bara för några år sen så murknade den sönder lite så den blev slängd till tippen.
                                 Den här är nog inte hemmagjord skulle jag tro men det gör inget.
     En riktig handarbetskorg s.a.s. Ni ser den lilla korgen i öppningen här som antagligen är meningen för sax nålar eller annat smått.
     Nu är det rätt illa ställt för mig med det vi kallar handarbete som broderi, virkning o stickning men nog tror jag den blir välfylld ändå.  Garn har jag ju samlat på mig en hel del så kanske får det ta plats här, vi får se. Korgen var ju bara så intressant för mig och det var ju det viktigaste.

    Nu lär det bli ett besök till bystugan för min del. Där ordnas handarbetscafe för byns fruntimmer en gång varannan vecka. Det är ju rätt trevligt att träffas någongång ibland.
    Sen bär det av till Hantverkarboden där vi får flytta in möbler när de nylagda golven är klara. Mycket jobb är redan gjort och en hel del återstår ändå.

     Vackert solsken här i dag, hoppas ni andra får smaka på samma väder.
                     Vi ses. Ha det gott.

4 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Denne korga er virkelig fin!
Som skapt til handarbeid!

Pettas sa...

Tror nog att din fina korg är ett hantverk. Ett riktigt fint fynd, påminner en aning om sådana som min svärmor brukade göra tidigare för hand:)

Snäckskalsdalen. sa...

Korgar är fint och din var särdeles fin och se så där genuint välgjord ut!
Agneta kram

Mon jardin en ik sa...

Så roligt att du tittade in hos mig.Vilket fynd du gjorde. Jag älskar korgar och den här är verkligen fin.
Tja, vintern i Holland. Absolut inte som hos er.Det kan vara kallt och ibland kommer det snö men säkert på senare år är det bara slask ,grått och trist.Säkert på västkusten, där vi bor ,har vi bara "riktig" vinter några dagar om vi har tur.Konstig nog är det mycket mer vinter i vår franska by som ligger knappa 900 km längre söderut. Men klart det ligger långt ifrån kusten.
Har läst lite hos dig.Trevlig blog du har.Ska titta lite mer.
Önskar dig en fin helg.
Anje