söndag 2 december 2012

Lilla jul med ett och annat


     Hej på er alla!
Här blir det ett snabbinlägg sent på nattkröken då här varit alldeles för tyst alldeles för länge. En marknad är avverkad  och den var nog inte särskilt välbesökt men skam den som ger sig. Nu är bilen packad igen och tidigt i morgon bär det av till Stundars.
    I dag var jag till Sursik marknaden men bara som kund. Den har ändrat totalt eftersom den nu var i gymnasiets utrymmen så där var riktigt ok. Tror bestämt att jag söker mig dit nästa år. På eftermiddagen var vi på dop och då var det tvåan som fick sitt namn.
      Ettan hade med sin mamma bakat ett jättefint pepparkakshus som ni ser är modell muminhus. Inte lite jobb det där inte.

Eftersom det är lilla jul  hade jag kalendrarna till barnbarnen klara. Nu fick ju ettan alla 24 paket i sin strumpa men tvåan som bara är två månader fick i år nöja sig med söndagspaketen, det var för att förenkla för mig själv en aning. Ganska gulligt av ettan när hon hade förklarat för tvåan att se nästa år får även hon 24 paket.  Nu hade ju också deras mamma deltagit lite i paketsamlandet så det gick vägen.

  
     Här var ovanliga och väldigt vackra adventsljus på bordet men faktiskt inte riktigt mycket som är helt vanligt i det huset.
                   I stället för en julblomma fanns ett vackert blomarrangemang med orkidé.


                                 En söt liten tårta passande för en ännu sötare liten flicka.

Till sist en av alla fina doppresenter.

Nu blir det verkligen att söka sig till kojs om jag alls skall vakna tidigt i morgon vilket inte alltid är så enkelt.
Efter marknaden i morgon tänker jag våldgästa min syster och då brukar det bli nattprat rätt länge. Sen tänker jag tag mig en titt i staden  så jag slår liksom fler flugor i en smäll. Vi ses igen efter några dagar. Hoppas ni alla har det gott och att adventskänslan  infinner sig även hos er. 


3 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Koselig innlegg. Men du kan tro jeg lurte veldig da jeg leste at du hade vært på dop, og toan fikk sitt navn...
Vært på dop? tenkte jeg - hasj eller heroin????
Og hvilken toa var det som fikk navn??
så gikk det opp for meg: Dåp! Barnebarn nummer to ble døpt!
God adventstid!

Lyckoslanten sa...

Åh så mycket fint du visar och åh så arg jag är på mig själv att jag missade Stundars! Hoppas att allt gick bra och jag önskar dig en fin adventstid! ♥

Fjällripan sa...

Vilket fint pepparkakshus! :)