söndag 13 oktober 2013

Några höstliga bilder

    Den sista veckan gick snabbt, alltför snabbt i mitt tycke men till sist bjöd lördagen oss på en skön höstlig naturupplevelse vid sommarstugan.

   När vi kom dit blev det att sätta eld i spisen och gaskaminen på, då får man ju snabbt upp värmen. Så värst trevligt är det ju inte att det är så fuktigt så här års men en immig bild kan man ju få till om man så önskar.


 
    När mannen var flitig och fällde träd då vandrade jag runt eller kröp längs med marken med kameran i handen, ni vet ju den där lasten som de flesta bloggare har.  Så spännande att sätta bilderna i datorn och få se hur de blev och sen radera bort vanligen två tredjedelar av alla som blivit tagna.
    På vår grillplats växte mossa och lava  i precis mina färger mossgrön och "smuts"gul som jag kallar det. Bara rost röd eller rostbrun som fattades.

                             Dom giftiga liljekonvalj bären fanns fortfarande om än lite skrynkliga.

     Tydligen vågar någon mumsa på flugsvampar men knappast är denna varelse av den mänskliga arten.


       En goding som inte ger sig i första taget. Krassen blommade för fullt ännu men hösten har ju varit alldeles ok för dessa skönheter.

   Och vad håller jag på med hemmavid då? Enklast att jag visar så här vad jag gör just nu men lite då och då. Dessa måste bara bli klara snart, likaså dukarna och bröddukarna. Julen närmar sig alldeles för snabbt och jag vill ju även hitta på lite annat smått o gott till jumarknaden.

   I veckan som just gått var jag vid Hantverkarboden och tog ett par foton på månadens utställning för att bjuda er på ett litet smakprov men sen lyckades jag i misstag radera dessa foton så de kommer vid ett senare tillfälle.
   Ja dessutom kan jag nämna att Hantverkarboden har utställning i Jakobstads bibliotek med en del hantverk denna månad. Dessutom ordnas där temakväll den 17.10. kl 18-20 av några hantverkare som förevisar lite arbeten och böcker om hantverk.

       Vi ses. Ha det så gott.

 

11 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Vakre høstbilder!
Ha en fin søndag!

Mon jardin en ik sa...

Så vackra höstbilder. Du har ett underbart ställe där. Här slår regnet mot fönstret och det har det gjort sedan i natt. Det blåser storm också. Det blev en innedag med jobb till svenska kyrkans julbasar som äger rum om en månad.
Det verkar så roligt med handverksboden. Skulle gärna titta in på riktig ån gång . Men men det får bli att se dina bilder.
Ha det fint
Anje

Nette Cecilia sa...

Den första bilden är ju superfin ,fina dom andra också ,kram Nette

Rantamor sa...

Vi är nog många som kryper runt lite i naturen å fotar det kan jag hålla med dig om, och kul är det också.
Jasså du håller på med hantverk till butiken och julmarknader, flitig är du. Måste allt komma till hantverksbutiken när vi kommer hem i höst, vet inte ännu när det blir men jag hör av mig.
Kommer gärna någon dag som du arbetar så vi kan träffas.

Här har vi varit så hostiga och eländiga, men det måste ju snart vända.
Men vi ger inte upp utan har varit två dagar ut i skogen för höstvädret har varit underbart.

Tjingelingen från Rantamor.

Rantamor sa...

Förresten glömde ...
ditt första foto är som en tavla..
vackert, vackert.

Solglitter sa...

Du visar så vackra bilder och man riktigt känner den friska luften och höstkänslan i dina bilder!!
Hösten har hittills varit sagolikt vacker och bjudit på många fina dagar...nu har man kunnat ladda massor med energi....härligt
Önskar dig en fortsatt fin höstvecka
Kram Lollo

Lyckoslanten sa...

Så många fina bilder från Botaniska trädgården på Kreta! Fina höstbilder från sommarstugan också! Tänk så tiden går fort och nu är det igen dags för julpyssel!
Ha en fin vecka! ♥

Vform sa...

Man kan inte se sig mätt på alla dessa höstbilder i härliga färger som visas på de flästa bloggar just nu!
Dina inget undantag .... fantastiska!!
Men idag har nog massor med löv rasat i blåsten!
Ja, ja, jag vet att julen närmar sig ;O) Då ses vi ...
Ha det bra!

Evas Pyssel sa...

Så vackra bilder. Höstens färger har varit fantastiska i år. Inspirerande .
Ha en fin dag önskar Eva

Fjällripan sa...

Å så fina höstbilder! Gillar särskilt det charmiga stugförnstret med de gula träden utanför....

Ha en fin dag! :))

Anonym sa...

Hej! Jag lämnar en kommentar hos dig för att fråga om du skulle vilja göra mig en liten tjänst som skulle betyda såå mycket för mig!! Jag heter Sanna och är 20 år och bor i en liten stad utanför Stockholm, jag brinner för mode och skönhet (vilket du kan se i min blogg haha) jag deltar nu i Schwarzkopf tävling på facebook där man kan vinna en tävling om Sveriges snyggaste hår! Jag skulle vara evigt tacksam om du ville rösta på mig och kanske även lämna en kort motivering om du gillar mitt hår! Kram!
https://hairicons2013.com/sv/entry/87/


/ WWW.FASHIONJOINT.SE