fredag 18 oktober 2013

Rolig blomkruka och dagens promenad

    Fick se en gammal papplåda med en vit Calluna i på trappan när jag kom hem till äldsta sonen och hans fru. Tyckte redan på långt håll att det där ser ju ut som en riktigt kul grej. Jag blev lurad för när jag kom närmare så måste jag nästan känna på krukan, den var ju helt vanlig keramik om än i formatet av en papplåda.
                                      Skojig alltså och inhandlad vid Sunds trädgård.
                     
     Tog mig en promenad i dag innan molnen hopade sig för mycket. Ny blev det sist och slutligen inget häftigt regn eller snöandet men bäst att hinna före i fall om, för det känns ju väldigt gemytligt att pyssla med något inomhus efter att man hämtat lite frisk luft.

               

         Lite snö pudrat men inget nämnvärt. Halt var det åtminstone så det förslog på landsvägen.

     Tog en avstickare in i skogen med men kändes som det inte fanns några fina bilder att hämta så jag väljer att sätta hit några stycken som jag tog för ett par dar sen.
                                          Matbord, men vems det är får vi bara gissa.
                            De färggranna svamparna som brukar växa vid vägkanterna.
              " Tåååtolin" på Vörådialekt och jag vet inte ens om det heter så eller något annat på riktigt. Här står det i torr höstskrud.

       Denna rot skulle jag väldigt gärna vilja ha ända hem till min stugknut men hur skall det gå till. Den skulle säkert bli en riktigt fin trädgårdprydnad med lite fantasi.
    Jo jag har en väldigt hjälpsam man men kan man tjata om allt skräp mellan himmel o jord?  Roten sitter ordentligt fast i marken så det är inget lätt jobb och till råga på allt är den ju inte min, jag äger då ingen skog alls bara allemansrätten och den är jag alldeles lycklig över. Fast är jag riktigt riktigt ärlig så nog slinker en och annan liten rot med i fickan hem för man får ju inte bli för finkänslig heller.

     Tack för alla snälla, vänliga o roliga kommentarer ni skickar ni, alltid lika roligt att se era avtryck.  Önskar er alla en skön helg. Vi ses.
6 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Längesen man hört ordet tååtolin det hörde man som barn .Fina molnbilder du fick till har inte hunnit se ut på hela dagen tomtarna tar all uppmärksamhet nu .trevlig helg ,nette

Mon jardin en ik sa...

Ohhh, lite snö... Redan. Och halt. Nej tack inte än. Vi hade ganska tjock dimma hela dagen men nu har det klarnat.
Vackra naturbilder du visar.
Det är så fint ute nu med alla färger.
Ha en fin helg.
Anje

Gröna Anemone sa...

Jo, tååtolin heter det där gräset också på mitt språk. Fina höstbilder!
Ha en bra helg!

Snäckskalsdalen. sa...

Aaaah, härliga bilder både i detta inlägg och det förra.
Rötter och allt annat, jag släpar hem så mycket jag orkar, det finns nästan inget finare pynt!
Gräset på en bild där är ju så läckert, som om man vore nånstans väldigt exotiskt och så är det hemom!!! Allt finns, bara man tittar.
Frost, det är så vackert!
Agnetakram

Janne i Fagerlia sa...

En slik blomsterkrukke var også helt etter min smak. Flotte naturbilder. Skjønner vinteren ikke er langt unna hos deg. Her har vi får litt snø på fjelltoppene, men fortsatt er marken bar.

Mon jardin en ik sa...

Försök att plantera tulpaner i en stor kruka som du har i ett förråd eller annat frostfrid ställe och relativt mörkt. En inglasadaltan går också men ha då något att skydda krukan motden värsta kylan. Då kommer du säkert att ha blommande tulåpaner på vårkanten. I och för sig skadetkunna gå bra även när du sätter dem i jorden. Men skydda dem lite i alla fall.
Hoppas du kommer att få njuta av tulpanerna.
Kram
Anje