fredag 6 juni 2014

Årets första egna grönsak

      Rädisor är en fröjd när de allra första kommer. Tror att det alltid är dom som kommer först till användning på våren hemma hos oss. Dessa blev sådda under glas strax före första maj.
     Eftersom de växer alldeles snabbt så hinner de sista vanligen bli för stora. En gång när min man hämtade grönsaker när vi skulle i väg till villan så hade han tagit med de förväxta rädisorna. Han skivade dem och slängde dem med när grönsakerna grillades och det blev alldeles ok. Den starka smaken som vissa av dem har försvann vid upphettningen. Sen den gången så grillar vi varje år de lite förväxta rädisorna, därav behöver inga slängas.
   
      Detta blev nu bara ett snabb inlägg på en lånad dator. Återigen har jag datorstrul och nu går den inte alls igång så det kan bli en paus här men hoppas den inte blir för länge. Tänker dra till sommarstugan i kväll och strunta i att förargas över strulet.

        Hoppas ni alla har det bra och att ni kan njuta i den sköna värmen. Ha det så gott alla besökare och välkommen igen.

5 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Tråkigt med datorstrul men tummen upp för egna grönsaker! Får väl se hur skörden utfaller här i år!
Ha en skön helg! ♥

Evas Pyssel sa...

Bra tips att grilla rädisor. De växer ju till sig alldeles för fullt.
Ha en skön helg.
Kram Eva

Mon jardin en ik sa...

Tråkigt att datorn inte gör som du vill. Bra tips med grillade rädisor. Är i Holland just nu och här har sommaren kommit. I morgon tillbaka till Frankrike och även där är det varmt nu. Hoppas den håller i sig nu.
Ha en skön helg.
Anje

Snäckskalsdalen. sa...

Bra sätt att använda rädisor för dom har en tendens att bli många på en gång. Och datorstrul gillas inte, det är urtrist.
Ha en trevlig nationaldag!
Agneta kram

Rantamor sa...

Blev ju inget av att träffas nu när vi var i Finland, hade mycket med mor som är riktigt dålig. Det tog mycket på energin och orken, men vi kommer flera gånger och då får vi höras.
bimba_53@hotmail.com har jag som mail, du kan ju maila ditt telefon nr till vi kommer nästa gång...

Ha ju heller inte fått tillbaka min dator från pizzabagarn, på tredje månaden och mitt tålamod är på bristningsgränsen....

Ha nu en finfin sommar ni båda så höres vi.