söndag 15 juni 2014

Loppisrace i Munsala

      Det blev en runda till Munsala loppisrace i dag. Kika på gamla intressanta prylar, åka iväg på småvägar man aldrig tidigare besökt, träffa likasinnade samt en o annan bekant och inte att förglömma det förträffliga vädret gjorde dagen alldeles skön och trivsam.
     Nu är ju inte jag någon riktigt hängiven loppisfyndare men visst kan jag snubbla över ett och annat fynd som kommer med mig hem. Rätt skoj är också att få se alla trevliga och roliga detaljer folk har vid sina uteplatser så jag bad om att få ta något enstaka foto.
    Här är vågen som hängde i ett träd, det var ett trevligt blickfång genom mina ögon sett. Vågen heter på Munsaladialekt: voåga du =(vågar du?) Passande namn alltså.


     Här var korgstolar som prydnad och inte till salu. Blomman i har så passande färg till den gamla gråa rottingen.
     Tänka sig en sådan gammal, utdragbar säng. Jag har då aldrig sett en sådan tidigare. Vet ej om den var till salu eller bara som prydnad den också.
     Färden fortsatte på många små vägar så ibland kom kameran fram och ibland inte. Det var så himla vackert i denna bygd med lite kuperat här o var och de röda stugorna som är så charmiga på landsbygden.
     De vita törnrosorna som fanns vid varje stuga på landet förr fanns här invid en stengärdsgård.
                           Kossorna som numera får gå ute på sommaren är alltid en trevlig syn.

       
 Dessa två bilder påminner så om hur landsbygden var och fortfarande är på många ställen. Vilken tur att det blivit så inne att renovera de gamla röda stugorna, och inte att förglömma det här med loppis att vi numera förstår att återanvända något utan att skämmas över detta.

   Och så kanske någon är nyfiken om jag alls fyndade något. Jo det gjorde jag visst. Några nystan vitt bomullsgarn, en liten hylla, ett par tidningar, fotoramar och gamla goa strumpestickor. Det började bli lite si och så med mina strumpstickor då jag tappar bort en o annan och dem jag köpt i affären är så tröga men nu fann jag de som med all säkerhet går lätt att använda.
   
     Efter racet hann vi på födelsedagskaffe till sonen och hans fru som brukar bjuda på gemensamt kaffe den här årstiden. Inte mycket kvar av denna söndagkväll och i morgon är jag hela dagen vid hantverkarboden.
     Om ni vill ses vi här igen om några dagar. Ha det alldeles gott.

7 kommentarer:

Rantamor sa...

Inderbart att få följa med på dina loppisrundor, ävenom du inte köpte så otroligt mycket.
Titta å få insperiation är ju också alltid något.

Ha nu en fortsatt underbar sommar...
vi kanske ses framöver !!!

Tjingelingen kära du från Rantfar och hans fru....

Evas Pyssel sa...

Den rundan du gjorde skulle mycket väl kunna vara här i min by och vägen framåt. Jag älskar verkligen den här miljön, trots att jag i grunden är en storstadsjänta. Och loppisar gillar jag också.
Kram Eva

Mon jardin en ik sa...

Vilken härlig dag du hade. Loppis är roligt men när det blir en runda på landsbyggden är väl det ännu roligare.
Och att få titta in hos folk.... Kul.
Så vackert det är. Såna bilder gör att jag längtar till Sverige. SommarSverige!
Ha en fin vecka.
Anje

Janne i Fagerlia sa...

Misunner deg alle mulighetene for loppisfunn i Sverige. Jeg elsker alle loppemarkedene og antikvitetsbutikkene dere har, og gleder meg bestandig til vi skal reise til Sverige.

Stubbetufsa sa...

Jeg skulle ha vært med deg på den loppisturen. Og dere har jo ordentlig sommer!

Fjällripan sa...

Härliga bilder från den fina landsbygden! och visst är det trevligt med loppisar också :))

Allt gott! :D

Solglitter sa...

Hejhej ♥
Ligger lite lågt med bloggandet....men kikar in för en...
Glad Midsommarhälsning♥♥
Kram Lollo