fredag 25 juli 2014

Vackert på Kejsargrundet

    Tänka sig, nu har jag äntligen fått besöka Kejsargrundet sommartid. Vintern 2013 var vi vandrande över isen ut till denna holme och där såg så kargt ut så min tanke var då att jag bara måste få se denna holme någon gång sommartid också.

      Tror rent av att jag skrev ner det även här på bloggen då.
Eftersom vi nu varit väldigt flitigt ute vid sommarstugan så kom syster yngre med man på besök och i går  åkte vi i väg med vår lilla båt ute till Kejsargrundet som är en bit utanför Mäss skär. Där är så himla vackert med enorm utsikt, berg, massor med stenar och mini vindpinade växter.


     Nu är det ju inte något stort företag att ta sig dit men med vår lilla båt så får man lov att passa på det lugna vädret.
                  Här frodas det i bergsskrevorna så man får allt undra vad dessa växter lever av.


        Syster yngre och jag på vandring och dom andra två höll sig mest i skuggan, hm,hm.


                                         Här är visst växtligheter men vindpinade och småväxt.


     Alla var vi alldeles nöjda med denna njutbara utflykte och särskilt jag som fantiserat om att komma dit någon gång.  Även härligt med båtfärden när vädret bjöd på sitt bästa.

    Lite lamt har det blivit här på bloggen men vattenplask, båtutflykter, grillning och liknande har nog varit mest på tapeten för min del nu.
På lördag är det gammaldags torg och det lovas samma värme så den dagen blir inte lätt men det brukar vara väldigt roligt att träffa alla trevliga människor.
      Hoppas ni alla haft det skönt men jag vet ju att alla inte gillar denna hetta.Jag som gillar värme kan ju faktiskt låtsas att jag är i Thailand för det är ju precis samma här nu som det varit där ni vi varit dit.
               Allt gott till er, vi ses.

3 kommentarer:

Vform sa...

Åh, så FIIINT ute i skärgården!
Kan riktigt känna vinden och doften av hav :)
Visst ses vi ... redan i morgon!

Rantamor sa...

En underbar utflykt hade ni alltid så befriande att få ta båten och utforska lite nytt.
Vi har också en liten båt så vi får vara försiktiga eftersom det fort blåser upp.
Kanske skulle ta en kvällstur för nu är det säkert plattvatten....

Tjingelingen från Rantamor.

lenaiwales sa...

Oh, vilka sommarbilder! Längtar efter vatten och avskildhet. Här i Wales har vi inga sjöar, hav har vi ju runt hela ön, men inte nära mej och dessutom är det fullt med folk överallt! Annars är här vackert! Tack för att du delade med dej av dessa bilder!