söndag 31 augusti 2014

Veneziaden

Lördagen börjades med att jag hämtade en massa rönnbär och band ihop två st rönnbärs "klabbar". Först och främst tänkte jag dem till en riktig färgklick att fästa blicken på och sen vad det passar så får fåglarna fröjdas över dem.
 
     Eftersom vi var bjudna på middag till syster yngre så hängde jag en klabb i hennes äppelträd. Hoppas nu bara att fåglarna hittar dom när de så önskar.

                                        Här o var pyntade jag lite med rönnbär trots att vi åkte bort.

                              Kändes sen välkomnade till syster yngres vackert dukade bord.

         Vanligtvis brukar jag inte fotografera mat och sätta upp här för det är ju inte riktigt mitt syfte men några undantag blir det väl. Undantag blev det i dag då syster yngre hade så himla vackra färger på sina fat och dessutom som ni redan sett är de egenodlade.

     Vi fick uppmaningen att ta av alla färgerna så det blev första gången i mitt liv jag ätit en viol. Inte för att jag är "grannlago" för inte mig emot att äta dom men de är ju himla vackra att titta på också. Dessutom gav nog allt det andra bättre mättnadskänsla än vad den vackra violen gav.

    Maten avklarad och syster yngre ordnar upp lite inför myset när mörkret faller och Veneziaden firas.
                                        Utanför tänds facklorna som fick lysa långt in på natten.


      Tomaterna som tydligen inte ryms i växthuset fick breda ut sig i glasverandan. Bara att ta för oss när vi ville.
    Vi hade bestämt att ta en skogspromenad på söndag förmiddag för att leta kantareller och så blev det.

                                  Inte lätt att hitta kantareller, bra mycket lättare att hitta flugsvampar.

                              Men visst hittade vi några och tänk att jag fick ta dom. Här är de rensade och fina. Inte mycket men väl så glad jag blev att vi fann några alls.

      Kanske undrar någon som vet att vi brukar sitta uppe nästan hela natten när vi råkas om vi handarbetade något denna natt. Jo visst, både glasunderlägg och pippivantar var på gång men klockan var faktiskt bara halv två när det blev läggdags eftersom vi skulle i svampskogen i dag. Någon måtta får det vara såna gånger.

     Hoppas ni alla haft en fin avslutning på sommaren. Inte roligt att sommaren tar slut men väl så gott att ha en trevlig kväll. Tack syster yngre med man.
     Tack även ni alla som fortfarande kikar in. Hoppas ni kommer igen. Ha det gott.

8 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken härlig helg och vilken vacker mat! Och hemmaodlad, sånt slår det mesta!

Jag är lite avundsjuk på att ni firar sommarslutet så fint hos er! Det borde vi göra här också, men vi är dåliga på firande, tycker jag.

Den här tiden som är nu är så fin tycker jag och sen älskar jag ju hösten och vintern så nu kommer min tid!

Mysigt med syster yngre och handarbetande!

Agneta kram

Pettas sa...

Så färggrant och vacker din blogg är idag! Rönnbärsrika tycks ni också vara, vilket påminner mig om att jag borde plocka en del jag också för gele och för fåglarna som kommer senare när det inte finns bär i naturen längre. Sidensvansarna brukar var oerhört tacksamma när vi tar ut rönnbär ur frysen och dukar upp för dem när snön ligger djup.
Ha en fin dag!

Nette Cecilia sa...

Så vackert du gjort av bären ,har du bara knytit ihop don in ifrån .Härligt dukat bord ,Kram Nette

Hantverkarglädje sa...

Jo du Nette Cecilia, jag knöt ihop fyra starka trådar i ändan och sen hängde jag bara rönnbärsklasarna på varje tråd och knöt ihop de fyra trådarna igen då och då. Väldigt enkelt

nattugglan sa...

Jättefin rönnbärs"råmpo"..en sån ska jag försöka att få ihop..fåglarna måste ju tycka om det.Jättefint din syster hade dukat o vilken färgglad mat..man blir ju hungrig!ha de bra!

Lyckoslanten sa...

Oj så häftigt gjort av rönnbären där! Jag kan se att ni fick en fin helg hos systern och visst är det lagligt att visa matbilder mellan varven. Äta bör man och njuta därtill!
Ha en fin början på hösten! ♥

Anonym sa...

Bra ide med rönnbären. Vilken vacker dukning och grönsaker i vackra färger. Fortsätt gärna fota vacker mat, som säkert smakar gott också!

Black Iris sa...

Men vilka fina rönnbär du plockat. Varje höst brukar jag också plocka och göra lite olika saker med men i år verkar det inte finnas så mycket här hos oss tyvärr..

Kram Maidi