fredag 20 februari 2015

Gammal solros i min ägo


  I min byrålåda finns denna gamla kudde, ännu inte helt klar och knappast blir den någonsin det men man vet ju aldrig. Jag tycker den är så himla vacker så tack och lov har jag inte gett bort den eller slängt den.
    Minns faktiskt när min mor virkade den  när jag just fyttat hemifrån och då var den ju "inte" lika vacker hm,hm.  Av någon anledning satte hon aldrig någon dyna i den. Kanske var det svårt att få till en rund dyna eller möjligen hade hon tänkt den till någon av oss döttrar men ingen verkade intresserade. En gissning av mig alltså.  Hur det nu var så hamnade den här i min byrålåda och där ligger den än.
Den är virkad i sex olika färger och av någon sorts konstfiber garn.    

      Mönstret ser inte särskilt svårt ut, mest rakt av mellan öka o minska, öka o minska.

    Underredet är virkat som ett nät så det är bara att stoppa in en kudde men under alla år i vårt hus så har den inte liksom passat in någonstans. Hade jag haft den i användning när den kom hit så hade den med all säkerhet varit bortslängd vid det här laget. Den ligger väl nerbäddad i byrålådan till dess jag kommer på något annat. Återstår att se om den någonsin alls hamnar på någon soffa men vem vet hur moderna denna och liknande kan bli igen. Allt återkommer ju så att säga och virkandet är ju verkligen på gång igen.

             Vi ses igen när andan faller på. Ha det så gott.
 

8 kommentarer:

Rantamor sa...

Sådan kudde har jag sett någonstans, undrar om det var Rantafars farmor som hade den ??
Retro skulle jag kalla den och den kommer säkert att bli inne igen så spara på du, rätt vad det är kommer någon av sonhustruna dina att norpa den.

Ha nu en finfin helg.

Tjingelngen från Rantamor.

Anonym sa...

Hej syster!
Vet du vaa.... jag har en precis likadan (med kudde i), minns ej om jag själv eller mamma fixat kudden. Det är högst ett par veckor sedan jag undrade var nånstans jag har den och hade faktiskt tänkt ta den i användning igen om jag bara hittar den.
Lillsyrran

Vform sa...

ÅÅÅÅ, en sån har jag också i blått!
De kommer igen alla gamla handarbeten ... trevligt!
Ha en fin dag :)

Janne i Fagerlia sa...

Husker godt da disse putene var svært populære,og fantes i nesten alle hjem. Min bestemor hadde flere i sin sofa. Et flott håndarbeide.

Mon jardin en ik sa...

Vilket arbete! Mycket Retro och den kommer säkert att bli modern igen. Så den får nog ligga kvar lite tills dess.
Ha en fin helg.
Anje

nattugglan sa...

Ja den är fin!Jag har två st..en gul som din ,,den har min pappas faster virkat o så en julröd från loppis..

lenaiwales sa...

Vackert arbete!
Har du ingen plats för den utomhus sommartid. I soffa eller stol? Som prydnad. Jag tänker mej den utomhus.
Ha en fin helg!

Isa sa...

En riktigt fin kudde, synd att du inte har nåt passligt ställe åt den. Kolla också skogen med en massa träd som böjt sej som öglor lite varstans i naturen.Ha det gott...