fredag 25 september 2015

Stenmark mössor

     Stenmark mössor från slutet på 1970-talet eller möjligen början på 1980-talet. Det var då som jag var mest i stickan tager. Vackra mönster fanns det även då och jag gillade dessa mössor, därav har jag förstått att spara någon.

    Till denna barnmössa hade jag fått låna mönstret från en bekant och garnet ja, det var inget yllegarn utan mera ett akrylgarn. Det garnet fanns i alla möjliga vackra färger.
              Mössan är dubbel en bit inpå huvudet och den vikta kanten är ett avig varv.

    Min egen mössa såg ut så här och den var hämtad från en veckotidning. Garnet är åtminstone inget helylle garn  men bra ändå. På den tiden köpte vi garn från Österbottens Trikoo i Jakobstad. Det var ett garn för maskinstickning men vi nystade det så mångdubbelt vi ville ha det. Här hade vi både tröjor mössor, halsdukar och annat i det garnet. Det gick bra att tvätta och billigt blev det. Om jag var en flitig stickerska skulle jag gärna sticka i det garnet ännu.


    Närbild på mönstret ifall någon är intresserad. Även då hade jag den ovanan att inte ha rätt garn till rätt mönster och än mindre att följa något mönster på riktigt så maskantal och sådant blev mest fram testade.
    Jag tänker att dessa mössor kommer säkert också igen om de inte redan gjort det så vem vet, kanske får jag ta min gamla mössa i bruk igen.
   
   Mulet och kulet här i dag men ändå ovanligt varmt för denna årstid med 15+. Tack snälla för alla besök här och kommentarer. Trevligt att hålla på med bloggandet så länge någon kikar in. Önskar er alla en bra dag. Vi ses.

5 kommentarer:

nattugglan sa...

ja oj det skall du göra..börja använda din mössa.. det är ju pop med mönster nu igen.Jag har många olika mönster på mönstrade mössor, skulle va kul att sticka en. ha de bra

nattugglan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fina mössor! Jag önskar att jag kunde ha mössa för jag tycker det är så fint, men jag blir så varm i huvudet och ändå blåser det i nacken så jag har nästan uteslutande ytterkläder med luvor! Jättesöta var dom!
Agneta kram

Pettas sa...

Fina mössmönster!
Jag börjar känna att det är dags att förnya mina vintermössor och funderar på mönster...
men tillsvidare får det bli lite sockstickning framför tv-n. Medan jag funderar på huvudets kläder

ha en fin helg!

Evas Pyssel sa...

Jag minns de där mössorna också. Vackra och sköna. Tror att jag också stickade någon. Flest mössor blev det dock med Pippimönster, eftersom alla barnbarnen ville ha var sin. Som tur var i olika färger.
Ha en skön söndag. Kram Eva