måndag 4 januari 2016

Stickning på gång

   Både julen och nyår gick i raketfart känns det som men ändå säger jag, äntligen vanlig vardag.

    Visst är det trevligt med de sköna helgerna som vanligen består av gemenskap med släkt, vänner, god mat, godis och slappande om man så vill. Tyvärr är vi nog skapta att röra på oss och ha något för händer, åtminstone jag. Vanligen tar man sig inte an några stordåd under jul-nyår (och knappast sen heller) men det blir mera normala dagar så att säga.
   Efter helgen brukar det bli endast någon sticksöm för då rinner allt pysslande och lagande ifrån mig efter julbestyren. Här stickar jag just nu en halsduk till mannen. Hela vägen är det tre rät en avig. Början på varje varv är alltid tre rät och slutändan på varje varv är alltid en rät. Vet ej vad mönstret heter. Enkelt i alla fall.
    Sol här i dag men 17- så jag njuter inifrån huset. Ha det gott alla som kikar in.

5 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Med den halsduken behöver din man inte frysa. Ser varm och go ut.
Kram!

Rantamor sa...

Oj har ni så kallt , här är det -13 just nu men så har vi fått pudersnö hela dagen och det blev så ljust och vackert ute.
Lite trevligare.
Men kylan vill jag inte ha fy fasiken heller, det känns i hela kroppen.

Ha en trevlig fortsättning på 2016.

Tjingelingen från Rantamor.

Snäckskalsdalen. sa...

Har tittat på alla dina fina bilder från jul- och nyårsfirandet, så mycket god mat och många vackra ting! Och idag slog jag mig till ro här och så ringde telefonen, vi skulle träffa vänner och dom skulle komma på Trettondagsafton som jag trodde var på torsdag, men det är i morgon, så nu var det på't igen! Och julsakerna får vara kvar ett par dagar till! Skönt ibland när man kan skjuta upp saker och ting!
Sticka ser mysigt ut, jag har börjat virka grytlappar, det är min enkla terapi!!!
Agneta kram

Edny sine puslerier sa...

Dette blir veldig fint strikk. Tror han blir glad for denne;)

Evas Pyssel sa...

Visst är det skönt när det är dags med vardagen igen. Men jag segar lite på det. Inte med handarbetet däremot. Funderar på om jag ska ta tag i alla mina restgarner och virka en ny African flower filt. Det är ju ett bra sätt att minska garnförrådet.
Så fina tomtar du har.
Kram Eva.