lördag 23 januari 2016

Tolfte lapptäcket till baby


  Återigen ett lapptäcke. Denna gång till lillkillen som föddes för två veckor sen. Ja det här blev det tolfte som jag gjort. Endast ett på beställning och alla andra har jag gett bort.
   Allra först när jag började göra dessa så blandade jag hjärtan i alla möjliga färger. Senare planerade jag det så här. Ni ser att gula och blå hjärtan delas snett igenom täcket, tanken är att man kan välja vilken färg som skall framträda bättre till barnet. De sista åren har det blivit rosa-beige, rosa-blå och blå o gul. Eftersom lilleman han bli född innan jag fick riktig början på det hela så blev det blå och gul för att få lite variation i färg. Annars blir de allra flesta i rosa-blå.

    Rätt mycket jobb med dem för alla hjärtan sys för hand i tre olika skeden. Först tråcklar jag fast tyget på pappershjärtan och pressar för att få en kant. Tar sen bort tråckeltråden och syr fast hjärtanen för hand på  tygrutor 15x15cm. När alla är klara syr jag ihop alla 20 tygbitarna. Har också klippt 5cm x 50cm remsor i alla färger och sytt ihop, klipper sen tvärs över så jag får  5cm breda remsor som blir ett "tandavarv".
   Här ser ni tandavarvet som sys runtom. När jag sen satt vadd under och allra sist sytt fast underlaget så kviltar jag för hand runt varje hjärtan. Därav blir det att handsy i tre omgångar.

    En gång i tiden gillade jag lappteknik och trots att det intresset har bedrarrat så har detta lapptäcke liksom lämnat på. Mycket jobb men jag gillar det faktiskt.
   Ha en skön lördagkväll alla som råkar kika in.
   

10 kommentarer:

Fingerbølla sa...

Kjempefint! Mye jobb med et sånt teppe....

Edny sine puslerier sa...

For et vakkert teppe! Det var fint med det gule i. Lyst og delikat til en baby.

IreneL sa...

Wow..så underbart litet lapptäcke du har gjort! Jättefint!

Janne i Fagerlia sa...

Heldig den lille som får ligge under et så fint teppe!

Evas Pyssel sa...

Vilket vackert täcke. och vilket pilljobb. Imponerad.
Kram Eva

Steekjes en Stygn sa...

Ett så söt litet lapptäcke du har gjort. Jag tycker om att sy ihop lapparna men att sedan göra färdig.... Det går mycket trögt.
Du har lyckats så fint.
Ha en fin vecka.
Anje

Snäckskalsdalen. sa...

Vilket jättesött lapptäcke! Jag har aldrig gjort lappteknik, det verkar så roligt, men jag är inget bra på att mäta. Väldigt fint!
Agneta kram

Lappeklipp sa...

Ja du sätter ner mycket jobb med all handsömnad, men fint blir det och det är de ju värda småttingarna :o)

Birgitte sa...

Så fint babyteppe! Hjertene var så fint utført :)

Marle sa...

Jätteskönt! Jag tycker om din handsömnad hjärtan.