söndag 20 mars 2016

Beskrivning till påskägg eller kotte.

               Den utlovade beskrivningen på påskägget kommer nu här steg för steg.                            Börjar med att rita upp fyra linjer för att enkelt få raderna raka.


       I den smalare ändan på äggen sätts först en liten lapp som spänns fast med nålar i alla fyra hörnen.  Använd gärna tunt tyg så går nålarna lättare igenom. Är det rätt små barn som vill göra det här så är det lättaste att använda filt eller annat tyg som man kan ha enkelt annars så skall tyget vikas så det blir fyrdubbelt vilket ni ser här.
   
    Dessa tygbitar är klippt 6cm stora men är lite väl stora för detta ägg. Klipp gärna tygbitarna i 5, 5,5, eller 6cm, anpassa storleken till ägget.
    Första varvet nålar man fast fyra tygbitar med tre nålar i var. Själv tycker jag det räcker med två nålar för det blir rätt dubbelt ändå.

                               
                                  Nästa varv är fyra ljusgula bitar och ni ser de sätts i sicksack.Vartannat varv sätts således fyra gula bitar och vartannat fyra ljusgula således bildas det ett mönster.


Till sist sätts en fyrkantig vikt tygbit ovanpå och en vacker rosett av något band och "kotten" är klar såsom ni ser den på översta bilden.
Lycka till och visa gärna era ägg, kottar om ni gör några. Alltid roligt att se vad andra gör.
Ha en bra påskväcka.


3 kommentarer:

nattugglan sa...

åHHH så fint,, ett sånt ägg borde man ju få till...ha en bra påsk vecka!

Snäckskalsdalen. sa...

Tack, tack, tack! Älskar beskrivningar för rätt vad det är kan man få den där ögonblickliga inspirationen och då är det bara att sätta igång! Så pedagogiskt du gjort det också!
Kram och tack!

Steekjes en Stygn sa...

Tack för din fina beskrivning. Kommer absolut att försöke det här med barnbarnen och kanske ,senare, till vår stora julmarknad. Då andra färger förstås.
Glad Påsk
Anje