onsdag 30 mars 2016

En tripp till Teneriffa

    For till Teneriffa före påsken med blandade känslor och kom hem i går kväll hel nöjd.
Låter kanske konstigt men det här med massor av hotell och turister verkar lite skrämmande eftersom vi båda gillar mera natur och växtlighet.
                                  Utsikten från vårt hotell i Las Amerikas var alldeles ok.

 
Trots att vi varit på en hel del resor har vi aldrig tidigare varit till Teneriffa. Visst var det just massor med hotell och turister men snabbt vande vi oss och bara njööööt av den sköna värmen.

     Var på heldagsutflykt till Masca dalen och tog oss först ner till denna by. Upp och ner en hel del. Rekommenderar varmt en sådan utflykt för den som njuter av bergsvyer o grönska men inte är allt för höjdrädd.
      Lumumba, njutbar drink som jag skulle säga med andra ord är "oboy+mjölk" med en skvätt konjak

Tog massor av foton för att om möjligt kunna se hur häftig väg det var till och från Mascadalen men bilderna gör aldrig rättvisa.


   


    Här i Mascadalen var det verkligen grönska som jag önskade få  se.
                                                  Mandelträden blommade lite överallt.                                             Visst fanns det även grönska så jag blev nöjd.


     Här ser ni det jag skyggat lite för  och tänka sig, jag njöt i fulla drag. Bara det att inte ens behöva frysa om tårna gör ju gott för att inte tala om alla krämpor i muskler o leder som får vila en sådan här vecka i värmen.
   Den mörka sanden verkade hålla bra till att bygga sandslott. Riktiga konstverk som med bevattning behöll sin form.

                      Avslutning på en vacker dag med kvällsutsikt från vår balkong.

   Och här ja, ni skulle bara veta hur långa fingrar jag har när det gäller vackra blommor. Nu fick ju denna blomma faktiskt stå i fred men nog kom i alla fall en del sticklingar med hem i väskan. Brukar försöka tala förstånd med mig själv och välja att sno endast ett par sticklingar.
     Hört från de nära och kära att ni haft vackert här under påsken och vi välkomnades ju hem med sol och skön värme även här. Nu hoppas jag bara att energiknölarna jobbar lagom mycket för min del så något blir gjort inför sommaren.
    Ha det alldeles gott, vi ses.

6 kommentarer:

Pettas sa...

Mascadalen måste upplevas på riktigt, för precis som du skriver är det svårt att visa den på bild. Ser att det har blivit grönare där sedan vi var där i slutet av januari.

Roligt med ett återbesök så här!

Mina fotostunder sa...

Oj va härligt med en tripp till sol och värme!
Så bra att du tyckte det var härligt när du väl kom dit!
Fina vyer och blommor!

nattugglan sa...

Härliga bilder, och visst är det skönt med lite värme efter en vinter.Fina blommor.

Snäckskalsdalen. sa...

Åååååå, jag älskar resereportage och så vackert det var! Jag tror vi har varit på Kanarieöarna tillsammans med min kusin och jag tror det var tre gånger, men dom ville bara vara på stranden medan min man och jag är som ni, vi vill ut i naturen. Och vilken natur det finns där, hade jag ju ingen aning om. Mascadalen var ju otroligt läcker och med en by långt där nere, sånt som jag älskar och så att titta på naturen och växtligheten och fåglar och ja, naturen. Och värmen, ni hade varmt förstår jag och solen sken. Tänk vad det var roligt att se ditt reportage, nu längtar jag iväg så jag kan storkna. Det var en riktigt vitaminkick. Och klart man måste ta med lite skott hem!
Idag har vi lite av vår här men det går trögt!
Kramar
Aagneta

Isa sa...

Sådärja, nu ska du sköta om dina skott, så de får se Finlandet.Kul med semester, fast vi har bara varit korta inlandstrippar. Fina bilder från Teneriffa. Alltid roligt att se naturen i andra länder. Ha det gott.

Steekjes en Stygn sa...

Härligt med lite värme så här års. Förstår att du hade det fint. Var aldrig där heller på grund av turismen men kanske någon gång ändå. Fast en vandring till Mascadalen blir det inte. Höjdrätt!
Anje