lördag 19 mars 2016

Loppis utflykt med "sveda"

    Fick för mig en dag att jag skulle ta en kort tripp till J:stad, mest bara för att gå på loppis denna gång. Sagt och gjort, slängde jackan på och gick till garaget för att hämta bilen. Nu var ingen bil där, ja visst ja mannen hade ju kört in min bil i det andra garaget. Nu var goda råd dyra för jag hade nämligen ingen nyckel, alltså hade jag låst mig ute.
   Tog sparken och for till närmaste sons hus för att hämta en nyckel och innan jag var hem igen hann jag bestämma mig för att istället åka till Kokkola denna gång. Så blev det, loppis i Kokkola.

   Jag njöt i fulla drag och hade ingen brådska, ni vet en sådan där dag utan måsten. Korgen här fyndade jag för 7e så jag var helnöjd. Egentligen behövde jag ju ingenting men rätt trevligt att ögonshoppa också.
   Tog en sväng in till Anttila och där hade de rea på en hel del. Köpte varsitt reaplagg till alla fyra barnbarnen och var helnöjd med dagen. På hemvägen satt jag och tänkte på vad jag handlat och då blixtade kameran till i Kronoby. Jäklar nu blev det böter. Jo visst i går kom räkningen, min hastighet hade varit 73 där det var 60 och nu fick jag punga ut med 170e. Det minsta jag kan säga är att det sved men säkert drömmer jag inte nästa gång åtminstone inte i Kronoby.
  Tänker ändå inte bli deprimerad för en böteslapp istället gladde jag mig i morse åt hur vackra hagel som fallit under natten. Riktigt vackert när gårdsplanen var full av små vita pärlor.

   

                             Solen sken från en klarblå himmel så vi har haft en vacker dag.

    I förra inlägget lovade jag visa hur man gör påskägg eller kottar av tyg. Lovar att det kommer.'
                   Önskar er allt gott. Vi ses.

2 kommentarer:

Pettas sa...

Det låter trots böterna som en fin dag i alla fall.
Jag känner igen det där med att sitta och tänka på dittan och dattan under
bilkörningen.
Korgen är fin, rätt stor också ser det ut som.
För min del så ska jag plocka fram "loppor" som ska säljas i sommar
här hos oss.

Ha det gott du med!

Lyckoslanten sa...

Jaså du blev fotograferad... Inte kul, men det kunde ha varit värre.
Annars går livet sin gilla gång. Beundrar så alla ugglorna du harpå bild till höger.
Har en elev som virkar en sådan och det är ju ett stort arbete! Ha en fin påskvecka! ♥︎