söndag 28 augusti 2016

En ny bukett.

    I går innan stormen och regnet satte fart så tog vi oss ut en sväng i skogen. Mannen skulle plocka lite lingon och jag hämta mer mossa.
   Sååå jätte fina och stora lingon så han hade ämbaret fullt på ett huj. Jag passade dessutom på att ta en bukett lingon med hem. Minsann lika vackert som när man köper höstblomma med bär på i affären. Dessutom kan vi ju äta upp denna bukett när vi vill hm,hm.Här syns min "gubbe" som öser in lingon i sitt ämbare.


   Jag kan faktiskt inte sluta att gå och beundra mossar o lavar som är extra vackra i år på grund av regnet. Säkert har jag tjatat om detta redan men ta er en titt så får ni se.

   I  fredas hade dessutom mannen ärende till Biskops i Jakobstad där de sålde växter med 50% och oj nu blev det verkligen ett impulsköp för mig. Denna trillingblomma hade kostat 27,90 och nu var den 10e så jag kunde verkligen inte motstå den. Den här årstiden hade jag nog inte betalat 27,90 men vem vet vad jag gjort om det varit vår.

    Så nu kan man säga att jag har både höst och sommar i vårt kök. Trillingblomman får hålla så länge den håller men ni skall veta att jag verkligen njuter av den.
 
      Hoppas ni alla hade en trevlig veneziansk afton i går, själva var vi hemma vid eftersom det lovats storm och regn så drog inte skärilivet tillräckligt men vi åt gott och hade det bra ändå. Om ni vill så ses vi här igen om några dagar. Ha det det gott.2 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Den lilla lingonbuketten lyste upp på ditt bord.
Kram!

Pettas sa...

Stora fina lingon tycks ni också ha. Regn betyder mycket för bären i skogen.
Mossor och lavar är intressanta. Uffe köpte hem en bok häromdagen om just sådana, så det blir säkert en och annan exkursion i höst :)
En bukett med dubbel glädje. Först njutbar av att titta på den och sedan äter man upp den. Fiffigt!