måndag 22 augusti 2016

Skogens guld

      I går gick två "lycksökerskor"ut i regn och rusk för att leta skogens guld. I flera timmar vandrade de och blev genomblöta så långt benen räckte men skogens guld det fann de under löv, barr o gräs.  Syster yngre och jag som var lycksökerskor hade lika mycket i våra hinkar så dubbelt upp denna bild.  Trodde nästan inte det var sant så många gånger som jag kikat efter kantareller men aldrig riktigt funnit några.


     Under vandringen observerades ett och annat som fastnade i kameran, det finns ju så otroligt mycket vackert denna årstid. Lavarna och mossarna är helt otroligt vackra just nu så något gott för det myckna regnandet med sig.

      En buske med röda bär mitt i skogen. I min barndom i Vörå kallade vi dem för kalvskvitrona och jag vet faktiskt inte vad de heter på riktigt. Går att äta men är rätt smaklösa.

     Vissa bilder blev rätt matta i färgen av regnet som bara fortsatte. Under vandringen diskuterades och skojades en hel del dessutom. Vi funderade när "någon" skulle höra efter oss när vi var så länge. Jag föreslog att vi skulle stanna i skogen till dess någon av gubbarna hörde av sig. Syster yngre menade att vi nog behövt ha mat med oss då om vi skulle orka vara så länge. Vi kom till att vi var inte saknade särskilt snabbt, vi hann hem innan (skoj).
    En trevlig dag, tack syster yngre.

6 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Är det dags nu !!! Här har regnet en del de senaste dagarna så vi får väl också ta en runda i skogen. Älskar de där gulingarna.
Kram Eva

Anonym sa...

Tack själv! Vi fick en trevlig eftermiddag trots regnet och 1 älgfluga.... borde bara komma oss ut oftare. Fina bilder det blev av flugsvamparna.
Lillsyrran

Rantamor sa...

Härligt härligt med gula kantareller,
imorron ska vi ut å jaga igen !!!

Tjingelingen från Rantamor.

Janne i Fagerlia sa...

Fine soppbilder. Jeg liker godt å bruke sopp i matlaging, men dessverre tørr jeg ikke å bruke selvplukket sopp. Skulle sikkert ha gått et kurs for å lære litt mer.

FREEDOMtravel sa...

Åh kantareller som är så gott! Jag vet ingenstans att plocka här... men vi får väl ta och "plocka" i butiken nån dag ;)

nattugglan sa...

kalvskitobären heter måbär på "svenska"